Pronađi članak:

28. 4. 2012.

[Anketa] Pod2g pita, da li da izbaci jailbreak sada ili da čeka iOS 6?



Prema zadnjim twitovima i slikama hakera pod2g, Chronic Dev Tima i iPhone Dev Tima, jailbreak za iOS 5.1 je već spreman, i trebao bi izaći svaki dan, ili možda nikada?

Pod2g, haker koji stoji iza ovog novog exploita za iOS 5.1 je juče stavio upitnik na svoj personalni blog i upitao korisnike da li da se jailbreak izbaci sada ili da se pričeka iOS 6 čije se otkrivanje očekuje za vreme WWDC 2012 u junu ove godine a koji bi trebao izaći verovatno sa iPhonom 5 u oktobru mjesecu.

Zašto uopšte pitati ovo pitanje? Kako izgleda Apple koji je do sada već zaposlio dosta hakera kako bi se borio protiv jailbreaka postaje sve bolji i bolji u pravljenju firmwarea bez ikakvih mogućih jailbreak rupa.

Što znači da je sve teže i teže naći exploit koji radi na iPhonu i sa kojim se može napraviti jailbreak alat, a uz to naravno traženje doticnih rupa ponekad traje mesecima i izrada samog besplatnog jailbreak alata može oduzeti hiljade radnih sati.



Momentalno postoji pet takvih exploita ali bi se svi morali koristiti za sledeći jailbreak alat. pod2g koji ih je našao se pita: Da li potrošiti te exploite na iOS 5.1 koji nije puno razlicit od iOS 5.0.1. ili se nadati da Apple neće sam pronaći te exploite i sačuvati ih za iOS 6?


Šta vi mislite? Ako želite da se i vas glas broji idite na pod2g blog i glasajte na vrhu stanice.

Prevod Pitanja u slučaju da niste dobri sa Engleskim:

Da li da pričekamo iOS 6 pre nego što izbacimo jailbreak?

Odgovori:

  • Ne! Izbacite ga što pre i potrošite svih 5 exploita
  • iOS 6 će biti veliki izazov. Zadržite exploite.
  • Gde mi je Pivo

  • Znači prva opcija je da se izbaci što pre.
  • Druga da se čeka iOS 6
  • A treća da vam je sve jedno

Glasajte ovde! Anketa će biti online još 4 dana. A u komentarima ispod članka, napišite mišljenje.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: