Pronađi članak:

26. 5. 2012.

Jony Ive: Trenutno radimo na stvarima koje su najvažniji i najbolji posao do sada



Appleov viši potpredsjednik industrijskog dizajna, Jony Ive, vjeruje da su projekti na kojima tvrtka trenutno radi “najvažniji i najbolji posao” do sada učinjen.

Ive je, za vrijeme posjeta Velikoj Britaniji gdje je proglašen vitezom za svoje zasluge u dizajnu i poduzetništvu, dao intervju za Telegraph, u kojem je govorio o Appleovoj etici, dizajnu i poslovanju.

Jedno od ključnih pitanja u intervjuu odnosi se na dizajn po kojem će Ive biti zapamćen. Ive je dao sljedeći odgovor:

“Ovo je zaista teško pitanje. Mnogo toga ovisi o činjenici da se ono što trenutno radimo čini najvažnije i najbolje što smo do sada učinili, tako da bi odgovor bio ono što sada radimo, ali o tome vam naravno ne mogu ništa više reći.”

Iako je bilo za očekivati da Ive ne da neki drugi odgovor koji bi značio da je njegov najbolji rad u Appleu iza njega, tj. u prošlosti, već dugo u medijima se nagađa o Appleovom novom proizvodu: bio to novi iPhone ili iTV, vjerujemo da će uzrokovati veliku pomutnju na tržištu.

U očekivanju iTV-a, kojim bi Apple zaokružio svoju prisutnost u dnevnoj sobi i dnevnim aktivnostima korisnika, do kraja godine i drugi proizvodi doživjeti će osvježenje. Intervju na tipičan Appleov način nudi nove informacije, ali one se ne mogu pripisati određenom planu ili proizvodu.

Nakon glasina o novom iPhoneu koji dolazi ovo ljeto, pojavile su se nove glasine koje novi smarthphone opisuju kao jednake veličine, ali s većim, tj. dužim zaslonom – 4 inča u odnosu na dosadašnja 3,5 inča. Iako navedeno nije potvrđeno, The Next Web piše:

“Apple Inc., za koji se očekuje da će lansirati sljedeću generaciju iPhonea kasnije ove godine, od azijskih dobavljača naručio je zaslone koji su veći od onih koji se koriste u dosadašnjim iPhone modelima.

“Zasloni u proizvodnju kreću početkom sljedećeg mjeseca, a veličina dijagonale iznosi najmanje 4 inča, što je vidna razlika u odnosu na dosadašnja 3,5 inča na iPhone 4S, najnovijem modelu iz Applea.”



Izgleda da uskoro dolazi i novi model MacBook Pro, a Apple bi u novu verziju svog prijenosnika mogao ugraditi Retina zaslon. Osim zaslona visoke rezolucije, Apple ponovo želi uvesti standard na tržište laptopa pa je tako u potpunosti izbacio optički pogon. Naravno, sve su ovo neslužbene informacije i točne podatke imat ćemo onaj dan kada Apple odluči službeno izaći s novim MacBookom Pro na tržište.

I najvažnije za kraj: Apple TV. Poznata je želja Steve Jobsa da pokrene revoluciju i u svijetu televizora, a u biografijiWaltera Isaacsona spomenuo je kako je uspio “slomiti” glavne prepreke do promjena. Također, sam Isaacson je izjavio kako je “namjerno izostavio detalje o Apple TV u biografiji“.

Uzimajući u obzir sve gore navedeno, čini se kako nam u Appleu pripremaju zanimljivu drugu polovicu 2012. godine. U lipnju se održava godišnji WWDC u kojem će Apple predstaviti svoje najnovije planove vezane uz Mountain Lionoperacijski sustav. Također, očekuje se da će biti predstavljeni i novi modeli Mac i MacBook Pro proizvoda, ili možda nešto malo više iznenađujuće.

Ako želite da pratite došavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: