Pronađi članak:

4. 5. 2012.

Pocket [Apliakcija]


Vjerovatno vam se dešavalo da na webu pronađete neki interesantan članak, web stranicu ili video snimak, ali niste u prilici da ga u tom momentu pročitate ili pogledate, a kasnije zaboravite adresu na kojoj ste našli taj zanimljivi sadržaj. Da ne bi pamtili, pisali u notes aplikacije, slali sebi link na mail kako bi kasnije pročitali to što vas zanima, neki pametni ljudi su napravili aplikaciju koja taj sadržaj čuva za vas.

Aplikacija koja to radi za vas se nekad zvala Read It Later, međutim, najnovijim update-om osim imidža, promijenila je i ime, tako da je sada možete naći pod imenom Pocket.



Pocket je u stvari servis pomoću kojeg svaki sadržaj na Internetu, koji smatrate zanimljivim i koji želite kasnije da pročitate, čuva na nekom cloud storage-u i omogućava vam da ga pogledate sa bilo koje platforme koju posjedujete.

Nije bitno da li je u pitanju iPhone, iPad ili vaš računar, sadržaj koji ste odabrali za kasnije čitanje lako je dostupan zahvaljujući klijentskim aplikacijama ili web browseru. Bez obzira na kojem uređaju ste neku stranicu markirali, sinhronizacija sa vašim Pocket nalogom se odmah izvršava i sadržaj je dostupan sa bilo kojeg uređaja.



Da bi koristili sve prednosti ove aplikacije, potrebno je da kreirate besplatan nalog naPocket web sajtu, kako bi vaš sadržaj bio sinhronizovan između svih uređaja koje koristite. U okviru Pocket aplikacije imate vrlo jasan Help, koji će vam pomoći da savladate osnovne operacije i procedure kako da neku stranicu snimite u Pocket.



Web sadržaj koji tokom surfovanja snimite u Pocket, u aplikaciji je prikazan u vrlo preglednom obliku, dok sami izgled prikaza možete promijeniti u prikaz u obliku liste, klikom na ikonicu u gornjem lijevom uglu ekrana.



Klikom na prvu susjednu ikonu možete filtrirati tip sadržaja koji želite da bude prikazan, tako da možete odabrati prikaz svih sadržaja, prikaz članaka, video fajlova ili slika. Na ovaj način možete lako organizovati prikaz željenih sadržaja, bez suvišnog skrolovanja.

Iznad samog sadržaja nalazi se upadljivo search polje pomoću kojeg možete vršiti pretragu sačuvanog sadržaja po naslovu ili URL-u, što je još jedna olakšica u nalaženju željenog članka, naročito ako imate veliki broj snimljenih članaka ili drugih sadržaja.



Snimljeni sadržaj možete pogledati klikom na polje u kojem je prikazana sažeta forma članka. nakon toga, sadržaj se otvara u novoj stranici, prikazan u formatu prilagođenom za lako čitanje. sadržaj možete pogledati i u izvornom obliku, klikom na ikonu u gornjem dijelu ekrana.

Takođe, tu su i ikone koje vam omogućavaju da izmjenite veličinu fonta, osvjetljenje ekrana, promjenu boje pozadine i fonta, kao i opcije kojima sadržaj markirate kao Favourite, shareujete ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili sadržaj markirate kao pročitan, čime se automatski smješta u arhivu.



Vrlo korisna opcija je i mogućnost “tagovanja” sadržaja, tako što im dodjeljujete tzv. tag-ove ili ključne riječi, pomoću kojih možete označavati slične sadržaje bilo po tematici ili izvoru informacije, a što vam kasnije značajno olakšava pretragu.



Pocket je vrlo korisna aplikacija koja vam olakšava surf webom, jer vam interesantan sadržaj čini još dostupnijim, tako da ne morate da se oslanjate na bookmark opcije na web browserima kako bi bili sigurni da će te željeni sadržaj ponovo lako pronaći. Sinhronizacija sa ostalim uređajima koje posjedujete je možda i najbolja stvar u cijeloj priči, jer za vas pravi centralizovanu arhivu vaših web interesovanja, tako da ne morate više da razmišljate da li ste nešto pogledali na iPhoneu ili na vašem računaru, sadržaj je dostupan bilo kad i bilo gdje.

Ako volite da surfujete i imate problema da se sjetite gdje ste vidjeli neki interesantan članak koji bi ste željeli da pokažete prijateljima, Pocket je prava stvar za vas. Vrlo koristan i praktičan, sigurno će biti aplikacija koja će ući u vašu svakodnevnu upotrebu.

Cena: besplatna
Datum ažuriranja: 17.04.2012.
Verzija: 4.0.0.
Veličina: 6.1 MB
Kategorija: News aplikacije
Zahteva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 5.0 i kasnije verzije.
Preuzimanje: iTunes link

Za još interesantnih iOS aplikacija posetite našu galeriju. Ako želite da pratite došavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: