Pronađi članak:

29. 5. 2012.

Pod2g i ostatak Dream Tima već pripremaju jailbreak za iOS 6!


Sigurnosna konferencija Hack In The Box privukla je veliku pažnju ove godine, ne samo da je za vrijeme njenog trajanja predstavljen jailbreak za iOS 5.1.1, nego smo imali priliku i nadimke priznatih developera jailbreak zajednice povezati sa odgovarajućim licima (što je zaista rijetka prigoda). Sajt Softpedia je ovu priliku iskoristila da intervjuira Jailbreak Dream Team te sazna nekoliko sočnih detalja o onome što nas očekuje u ne tako dalekoj budućnosti – jailbreak za nadolazeći iOS 6.

Pod2g, Pimskeks i POsixninja kažu kako su dev teamovi u posjedu svojevrsne rezerve različitih jailbreak propusta koje nikada nisu objavili i službeno iskoristili.



S obzirom da niko osim njih (pa srećom ni Apple) nije upoznat sa ovim propustima, Pod2g je izjavio kako u ovom trenutku već imaju spreman jedan dio jailbreaka za iOS 6. Kada nakon službene prezentacije nove generacije Appleovog operativnog sustava za mobilne uređaje stignu i beta inačice istog, Dream Team će se moći baciti na testiranje a nadaju se kako će to skratiti cijeli proces.

Kako su u Cupertinou u posljednjim godinama uspješno zakrpili mnogobrojne rupe u iOSu, fabrikacija jailbreaka za svaku novu inačicu postala je jako mukotrpna. Nadamo se da će Pod2g i ostatak tima imati adekvatan odgovor za jailbreak iOSa 6 kada stigne na zaslone iUređaja (vjerovatno u listopadu ove godine).

Ako želite da pratite došavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: