Pronađi članak:

4. 5. 2012.

Samsung predstavio novi super-telefon Galaxy S III



Samsung je sinoć u Londonu konačno predstavio najiščekivaniji Android smartfon godine.

Reč je o trećoj generaciji Samsungovih pametnih telefona, „humanom telefonu koji vas razume”, kako je rekao JK Šin, predsednik IT & Mobile Communication Division.

„Dizajniran da bude neusiljeno pametan i intuitivno jednostavan, Galaxy S III je kreiran sa ljudskim potrebama na umu”.


Telefon ima 4,8-inčni Super AMOLED HD (1280x720) ekran osetljiv na dodir, zadnju (od 8 megapiksela) i prednju (1,3-inčnu od 1.9 megapiksela) kameru i radi na najnovijoj verziji Androida - Ice Cream Sandwichu.

Baš kao i HTC One X, kamera nema odloženo vreme otvaranja blende pa fotografije snimate istog momenta. Odjednom „hvata” 20 fotki, a opcija Best Photo vam omogućava da odaberete najbolji snimak u grupi od 8.



„Žila kucavica" novog telefona je četvorojezgarni Exynos procesor od 1,4 GHz, „pripomognut" svežim GPU-jem koji je navodno 65% brži od grafičkog čipa Mali 400 koji ima Galaxy S II.

Baterija je prenosiva sa 2,100mAh, uz opciju bežičnog punjenja. Uz bateriju ima mesta za mikro SIM karticu i mikroSD od 16GB, 32GB ili 64GB u zavisnosti koju verziju telefona kupite.

Druge opcije za konekcije su Bluetooth 4.0, WiFi Direct, DLNA, MHL-kompatibilni mikro-USB port i priključak za slušalice sa NFC-om povezanim sa baterijom.


Opcija Smart Stay detektuje vaš glas i pokrete očima i prepoznaje na koji način koristite telefon - da li, recimo, čitate e-knjigu ili surfujete netom - i drži telefon uključen dokle god vam je u rukama. Dakle, ako čitate knjigu ne morate da brinete da ćete svaki čas morati da radite „wake up” ekrana.

„Ekran neće potamneti ako ga ne dirate neko vreme jer telefon 'vidi' vaše oči i prepoznaje da još uvek gledate u telefon”, kaže JK Šin.

Ako nekome kucate SMS a onda ipak odlučite da ga pozovete, Direct Call će pozvati tu osobu čim prislonite telefon na uho.

S Voice omogućava telefonu da sluša i odgovara na vaše reči poput Siri. Možete reći telefonu da „snooze” kad vam se uključi alarm, da pusti vaše omiljene pesme, šalje SMS-ove i emailove, organizuje vam raspored i automatski uključi kameru i fotografiše.

Buddy Share Photo će prepoznati lica vaših prijatelja na fotografiji i ponuditi da im automatski pošalje sliku.



S Beam vam omogućuje da sa prijateljima razmenite fajl do 1 GB težine za 3 minuta ili da pošaljete muzički fajl od 10 MB za 2 sekunde - bez korišćenja WiFija ili signala za mobilni - samo prislanjanjem svog telefona na drugi Galaxy S III.

Opcijom AllShare Cast možete da konektujete telefon bežičnim putem sa TV-om i gledate program, a ista usluga može da se koristi za razmenu fajlova između telefona i tableta, PC-ja ili TV-a bez obzira na udaljenost uređaja.


Debeo 8,6 mm i težak 133 grama, Galaxy S III je po izgledu sličniji Galaxy Nexusu nego Galaxy S II, piše Endgadget u svojoj recenziji. Dostupan je u „oblutak plavoj” i „mermerno beloj” boji.

Galaxy S III biće plasiran u 145 zemalja, preko 296 mobilnih operatera širom sveta, što je najveće lansiranje nekog uređaja u istoriji Samsunga.

U Evropu stiže 29. maja, u ostale delove sveta od juna.

Pogledajte CNET-ov vide demo:



Za još sličnih vesti, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

3 коментара:

  1. Анониман5. мај 2012. 01:17

    A ja se zejebavam sa unlockom, jailbrekom ios-ovima... kad dodje do prve prodavnice a ovu kantu od ajfona nabit nogom nekom drugom ljubitelju apple-a nek mu je sa srecom.... bravo za samsung

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. мај 2012. 14:42

    Pa ne realno ako sam za nesto vec istresao 500Eur da ne mogu koristiti katicu koju hocu, instalirati ono sto ja hocu, promjeniti bateriju ako hocu itd.... odbice im se to od glavu, kupis nesto a nije tvoje... ovako samsung neki i zdravo zivio, stvarno respektujem kvalitet izrade i imidz apple-a al pretjerali su, kolko danas 4s ide u oglase i on i givej :)

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: