Pronađi članak:

12. 6. 2012.

Apple WWDC 2012: Novi MacBook i Siri za iPad



Na godišnjoj Razvojnoj konferenciji Apple je predstavio novu generaciju MacBookova i nove verzije softvera.

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk predstavio je danas na WWD C-u novitete na polju hardvera i softvera. Konferenciju je otvorio rečima da kompanija ima da pokaže nešto "stvarno kul", i tako je i bilo. Nažalost, ništa od tih "kul" novih projekata nije imalo veze sa iPhonom 5 o kojem se toliko šuškalo u poslednje vreme.

Prva na listi noviteta je modernija serija MacBook Air računara, osvežena trećom generacijom Intelovih Ivy Bridge procesora koji su značajno brži od ranije verzije. Novi Air korisnicima nudi i do 512 GB fleš memorije preko hard diska, što garantuje "brzinu munje". Sve u svemu, novi model dvostruko je brži od prethodnog.



I MacBook Pro serija osvežena je novim Intelovim čipovima i Nvidia grafikom nove generacije, koja na ovom polju donosi poboljšanje od 60 odsto.

Novi model iz MacBook Pro linije tanak je gotovo kao MacBook Air, ali donosi nešto što nemaju drugi modeli - Retina displej tehnologiju. Ekran od 15 inča ima najveću rezoluciju ikada viđenu na notebook računarima - neverovatnih 2.880x1.800 piksela. Dolazi sa 768GB, i baterijom koja traje sedam sati, ili do 30 dana u stendbaj modu.



Sledeći na redu bio je Mountain Lion, nova verzija Mac OS X, koji korisnicima Apple uređaja stavlja na raspolaganje neke prilično zgodne opcije, kao što je mogućnost sinhronizovanja uređaja, tako da podatke sa iPada ili iPhona možete prebacivati na Mac, i obrnuto. Da bi kreiranje dokumenata bilo još jednostavnije, novi OS donosi mogućnost unosa teksta na računar diktiranjem, što je tehnologija koja se već lepo pokazala na iPadu.

Mountain Lion biće lansiran u julu.



Ali, ni tableti nisu u zapećku - iOS 6 donosi Siri za iPad. Korisnicima najnovije verzije iPada treće generacije Siri će biti na raspolaganju čim pređu na verziju iOS 6.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: