Pronađi članak:

10. 6. 2012.

Sedam najluđih tužbi protiv Apple kompanije



Među suludim tužbama, koje su na sudu podnete protiv kompanije pokojnog Stiva Džobsa, nalaze se i tužbe ljudi koji su primili pretnje smrću preko "ajpoda", tužbe onih koji su nešto sanjali ili ostavili detetu bez nadzora "ajped" sa pristupom "Ep storu"

Tužiti “Epl“, kao najbogatiju kompaniju sveta, jedan je od najunosnijih poslova kojima možete da se bavite. Ako vaša tužba ima smisla, što nije uvek slučaj.

Sedište “Epla” u Kupertinu zatrpano je raznoraznim tužbama zbog najsmešnijih stvari, zbog kojih “Epl” ni u ludilu ne može da bude odgovoran. Za vas smo probrali sedam najluđih tužbi protiv najbogatije kompanije na svetu. Uživajte!

1) Primio pretnju smrću – tužio “Epl”
Šta da radi čovek koji od mafije primi pretnje smrću putem “ajpoda”? Jednostavno je – tuži “Epl”.

2) Patentirao kutiju za laptop sa linijama – tužio “Epl”
Jedan čovek je 2006. godine patentirao kutiju za laptop na kojoj se nalaze linije i nikada nije otišao dalje od toga. Ali kada je “Epl” izbacio pakovanje za “ajped” na kome postoje linije, postojala je samo jedna logična stvar koju je mogao da uradi – da tuži “Epl”. Jer je kutija za laptop isto što i pakovanje za tablet sa ugrađenim magnetnim kontrolama.



3) Čovek sanja napad u zatvoru – tuži “Epl”
Kao da zatvor nije dovoljno loš, ovaj jadni čovek je još morao da doživi da mu čuvar sa “ajfonom”, koji je lični prijatelj Stiva Džobsa, koristeći “Eplovu” tehnologiju povredi majku. Srećom, setio se da je sve to samo sanjao, pa je povukao tužbu.

4) Žena se zakucala u zid – tuži “Epl”
Očito je da je dizajn nekih zgrada jednostavno previše riskantan i potencijalno opasan po život. U ovom sporu, tužiteljka kaže da “Epl” mora da shvati da svojom modernom arhitekturom ozbiljno ugrožava neke ljude. Na primer one koji ne znaju razliku između zida i vrata.

5) Ostavili “ajped” deci – tužili “Epl”
Deca obožavaju iOS uređaje, i dosta brzo nauče kako da njima manipulišu. Zato je ostavljanje “ajpeda” povezanog sa kreditnom karticom i pristupom “Ep storu” vašem detetu bez nadzora recept za katastrofu. Ali – niste vi krivi, to nije vaša odgovornost. “Epl” je kriv.

6) Otkrio da Siri ima bagove – tužio “Epl”



One lepe “Eplove” reklame za Siri nigde ne kažu da ova aplikacija, koja je lični pomoćnik, ima bagove koji mogu nervirate neke ljude. On tvrdi da je “Epl” morao znati da “ajfon 4S” nije u skladu sa tvrdnjama koje se nalaze u reklamama, i da je: “Siri u procesu razvoja”. Kao – “Beta verzija”!

7) Ima problema sa Ajtjunsom – tuži “Epl”
Ajtjuns nije savršen, ali šta ako u jednom od onih trenutaka kada zabaguje odlučite da je krajnje vreme da tužite “Epl”? Naravno – tužite ih za višemilionsku sumu zbog vaše pesme koja košta 0,99 dolara.

Još zanimljivosti možete čitati u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: