Pronađi članak:

3. 6. 2012.

Tim Kuk: Šta sam naučio od Stiva Džobsa



Apple CEO Tim Cook postao je ozbiljan i emotivan kada je govorio o svom prijašnjem mentoru i šefu, Steve Jobsu, na konferenciji All Things D. Izgleda da je Jobs ostavio dubok dojam na Cooka kao ljudsko biće ali i kao direktor tvrtke.

Ono najvažnije što je naučio od Joba je da je “fokus najvažniji”. Samo određen broj stvari može se učiniti izvrsno, ostale bi trebalo odbaciti. Cook misli da je Jobs smatrao da je život krhak, da nikakve stvari nisu zajamčene sutra, te da bi danas trebalo napraviti sve što možemo.

Jobs je također prožeo tvrtku s neprestanom potragom za izvsnošću – prije je to bila osobna karakteristika Jobsa, a sada cijelog Applea. “Prihvaćanje samo najboljeg – to je karakteristika Applea.”

“Apple ima kulturu izvrsnosti koja je toliko jedinstvena i posebna da neću dopustiti nikakvu njenu promjenu. Čar Applea ovisi i o nastavku rasta i promjena.”, rekao je Cook.



Cook je potvrdio da je Jobs mjenjao svoje mišljenje brže nego itko drugi – potez kojem se divi. “Jobs bi promijenio mišljenje tako brzo da bi zaboravio da je on bio osoba koja je imala potpuno drugačiji stav dan prije. To je dar i to je umjetnost.”

“To je dar, jer sve stvari se mjenjaju. Potrebna je hrabrost priznati da niste bili u pravu. Potrebna je hrabrost i to je to.”

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: