Pronađi članak:

14. 7. 2012.

Amazing Alex: Nova igrica od kreatora Angry Birds serijala


Kompanija Rovio, tvorac legendarne igrice Angry Birds, zahvaljujući kojoj se domogla neverovatne popularnosti, izbacila je novu igricu za iUređaje - Amazing Alex.

Iako slobodno možemo reći da se tematikom Amazing Alex nije ni očešao od Angry Birds, ekipa programera donela je pametnu odluku da ne “pobegnu” od žanra koji im ide od ruke. Dakle, reč je o puzzle igri baziranoj na zakonima fizike.


Osnovni zadatak igre je taktičkim pozicioniranjem raznih predmeta iz kućanstva usmjeriti putanju lopte, balona, i sličnih predmeta prema zadanom cilju. Ko se seća stare The Incredible Machine igrice, zna o čemu se radi.


Zanimljiva je činjenica da sam glavni junak nije “umotvorina” programera iz Rovia nego se bazira na igri Casey’s Contraptions. U samom startu igra sadrži respektabilnih 100 nivoa rasutih na četiri lokacije što daje naslutiti da će igraču pružiti dosta sati zabave. Prvih desetak nivoa predstavljaju svojevrsni tutorial gde vas igra uči osnovnim principima tako da ćete se prilično naigrati dok ne dođete do nekih izazovnijih stvari koje će od vas tražiti da uključite mozak.


Kako budete napredovali kroz igru, lančane reakcije koje trebate izvesti postaće sve složenije. Veliki plus ova igra zaslužuje za podsticanje kreativnosti kod igrača pa tako pojedine etape možete rešiti na više načina a postoji i način da sami kreirate nivoe pa ih delite sa igračima širom sveta. Kad završite prvih stotinu nivoa a ne želite se odreći igranja, na svoj uređaj možete skinuti najbolje nivoe koje su kreirali drugi igrači. Pored toga, obećano je i da će Amazing Alex dobijati redovan update sa novim nivoima od strane samog programera.



Igra je sasvim sigurno zabavna sa potencijalom da postane čak zarazna, a sa cenom od 0,99$ ne predstavlja veliku investiciju. Dostupna je kako za iPhone i iPod touch, tako i za iPad.



Kupovina: iTunes link
Besplatno preuzimanje: Apptrackr link

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galerijiAko želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: