Pronađi članak:

1. 7. 2012.

Apple promenio tvrdnje oko imunosti na viruse


Nakon što je nedavno osvanuo Flashback botnet virus kojem je cilj bio ugroziti Mac računala, Apple je na svojim stranicama promijenio tvrdnje u kojima ističe kako se ne može zaraziti PC virusom.

Naime, Apple je promijenio prijašnje tvrdnje “It doesn’t get PC viruses” i zamijenio ih “It’s built to be safe”, te zamijenio “Safeguard your data. By doing nothing”, s “Safety. Built in.”

Graham Cluley iz Sophosa ističe kako je ovo znak da je Apple sigurnost svojih računala uzeo za ozbiljno. “Nadajmo se kako će vlasnici Appleovih računala poduzeti korake za sigurnost svojih računala – kao što je instalacija antivirusa.”



Osim izmijenjenih tvrdnja na svojim službenim stranicama, Apple je promijenio i vodič za sigurnost za iOS, te je u veljači najavio kako će Mountain Lion uključivati Gatekeeper, aplikaciju koja će ograničavati koje aplikacije korisnik može instalirati na svoje uređaje.

Eugene Kaspersky ističe kako bi Apple trebao pružati bolju podršku za starije operativne sisteme “Apple je prestao podržavati stare operativne sisteme, no još uvijek stariji OS koriste milijun ljudi diljem svijeta. To znači da ako se nalaze propusti, svatko će moći iskoristiti mogućnost da zarazi te uređaje.”



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: