Pronađi članak:

24. 8. 2012.

Novi Facebook 5 za iOS: Brži, bolji i lepši

Kao što smo najavili, Facebook je izbacio novu aplikaciju za iUređaje sa novinama koje će obradovati sve korisnike.

Aplikacija je napravljena iz početka i sada je bazirana na Apple-ovom Objective-C jeziku umesto dosadašnjeg užasnog HTML 5 zbog čega je bila tako spora i loša. Donosi poboljšan pregled fotki, ugrađenu podršku za razmenu poruka (Messenger) a najprimetnija je naravno brzina. Ona se uočava po pokretanju aplikacije kao i listanju sadržaja.



Više ne morate osvežavati stranu da biste videli novosti već se na vrhu strane pojavljuje traka sa obaveštenjem da novi sadržaj postoji. Komentari kao i lajkovi se sada prikazuju kako treba tačnije ne izostaju.



Okruženje je manje-više isto. News feed i obaveštenja (notifications) učitavaju se odmah nakon što otvorite Facebook aplikaciju. Na iPadu se sada vidi ceo Timeline profil umesto jadne stranice kao do sada. Na stranicama koje vodite (Pages), i dalje se ne prikazuje Cover fotka ali nadamo se da će to popraviti u sledećoj verziji ili čuvaju za Pages aplikaciju.



Na iPhonu je izgleda onemogućena landscape orijentacija. Slike se otvaraju odmah bez učitavanja u celom ekranu jednim dodirom a lako se zatvaraju povlacenjem prstom na dole po slici. Na iPadu ukoliko pregledavate uvećane slike, štipanjem više ne idete nazad u album. Ubačeni su i tranzitorni efekti širom aplikacije.

Novi Facebook 5 je komatibilan sa iPhonom, iPod touch-em i iPad-om na kojima je minimum iOS 4.3.

Ako nemate Facebook, ili imate a želite novu verziju 5, preuzmite je odavde besplatno i uživajte u slikama beba, hrane i glupim spotovima koje objavljuju vaši prijatelji kao nikada do sada. I naravno lajkujte iAnatomiju na Facebook-u.

Pogledajte video demonstraciju:



Voleli bismo da čujemo vaše utiske u komentarima?

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: