Pronađi članak:

11. 8. 2012.

Svi uređaji koje je Apple uspeo da zabrani


Svedoci smo sudskog spora koji vode kompanije Apple i Samsung, a vezan je za kršenje patentnih prava. Ali pravna bitka koju vodi kompanija iz Kupertina traje već mesecima unazad.

Kada se pogleda trud i sredstva uložena u sve ove tužbe, dolazi se do zaključka da je broj uređaja, za koje je Apple izdejstvovao zabranu prodaje, zapravo prilično mali. Apple je uspeo da skloni neke uređaje sa prodajnih rafova u različitim zemljama, ali ne izgleda baš da je to efekat koji je Apple želeo da prvobitno postigne.

Možda će parnica koju Apple vodi protiv Samsunga promeniti ovu sliku, evo uređaja koje je Apple uspeo da zabrani do sada:



  1. Samsung Galaxy Tab 10.1 - zabranjen u Nemačkoj i Australiji, a od juna i u Sjedinjenim Američkim Državama.
  2. Samsung Galaxy Tab 7.7 - zabranjen u Nemačkoj, zemlji gde su napadi Applea imali najbolji odjek.
  3. Samsung Galaxy Nexus - Zabranjen u junu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je posle kraćeg vremena vraćen na tržište.
  4. HTC One X - ovaj uređaj nije konkretno banovan, ali je tokom maja njegova prodaja odlagana što je smetalo korisnicima.
  5. HTC EVO 4G LTE - kao i prethodni uređaj prodaja ovog je zadržana, ali nije mnogo uticala na kupce koji su želeli baš njega.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mobihobi

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: