Pronađi članak:

17. 9. 2012.

Apple gasi socijalno-muzički servis Ping 30. septembra



Kako sada stvari stoje, nekolicina ljudi koji koriste društvenu mrežu Ping, moraće da pronađu neko drugo mesto za razgovor o muzici.

Potvrđujući ranije glasine, iz Apple – a stižu najave da od 30. septembra ova društvena mreža više neće postojati, a zanimljivo je da je vest o ovome potvrđena nakon što je Apple predstavio novu verziju iTunes – a sa većom integracijom društvenih medija.

Ovakav razvoj situacije ne bi trebalo da bude iznenađenje, s obzirom da je još u junu najavljeno da će Apple ukloniti Ping sa budućih verzija iTunes – a. Sa druge strane, nedavno predstavljena verzija iTunes – a, koja će biti dostupna od oktobra, nudi više opcija za deljenje sa Facebook – om i Twitter – om. Konkretno, korisnici će biti u mogućnosti da “lajkuju” pesme i “šeruju” muziku na Facebook i Twitter.




Za one koji ne znaju, Stiv Džobs je predstavio Ping u septembru 2010. godine, opisujući ga kao “društveno muzičko otkriće”. Servis je pušten u rad u sklopu iTunes 10 i bio je zamišljen kao nešto što će biti nalik imaginarnom spoju Facebook – a i Twitter – a sa iTunes – om. Uzimajući u obzir ugovore koje je Facebook sklopio sa različitim muzičkim kompanijama, nameće se zaključak da je postojanje Ping – a sasvim nepotrebno.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: itbox

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: