Pronađi članak:

5. 9. 2012.

Apple traži zabranu SGS3, Note i Note Tab



Apple je listi proizvoda čiju zabranu traži dodao i Samsung Galaxy S III.

Pored njega, na listi se našao i Galaxy Note tablet i Note smartfon, prenosi Guardian, a ukupno se traži zabrana prodaje 21 Samsung uređaja.

Radi se o odvojenom slučaju od onog u kome je sud presudio u korist Applea i naložio Samsungu da plati milijardu dolara odštete, a koji se takođe odvija u Americi.

"Umesto da inoviraju i razvijaju svoju tehnologiju i jedinstveni Samsung stil za svoje smartfone i tablete, Samsung je odabrao da kopira Appleovu tehnologiju, korisnički interfejs i inovativni stil", navodi se u jednom od dokumenata koje je Apple podneo sudu.



Iz Samsunga međutim kažu da Apple i dalje pribegava parnicama kako bi se izborio sa konkurencijom i smanjuje mogućmnost izbora korisnika.

"Mi ćemo nastaviti da preuzimamo neophodne pravne mere kako bi osigurali dostupnost naših inovativnih proizvoda u Americi", navodi se u saopštenju ove korejske kompanije.

Krajem prošle nedelje sud u Japanu, gde su ove dve kompanije takođe vodile spor, doneo je presudu po kojoj je Samsung oslobođen tužbi za nedozvoljeno korišćenje patenata.

Pojavile su se i nove glasine koje kažu da će Samsung tužiti Apple čim izađe iPhone 5.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: