Pronađi članak:

27. 9. 2012.

Ukradena cela isporuka iPhona 5


Nakon što su se desile krađe Iphonea 5 u Japanu i Londonu, sada je na red došla i Francuska.

Pljačka se odigrala u o pola devet, 24. septembra na aerodromu Marignane.

Lopovi su sa maskama na glavama, sa dva BMW automobila, presreli i blokirali kamion koji je nosio Apple uređaje, oteli ga i odvezli se u drugom pravcu od aerodroma. Apple laptop uređaji i telefoni ubačeni su u kamion samo nekoliko trenutaka pre akcije pljačkaša, u potpunoj diskreciji.

Vozaču kamiona jedan od trojice razbojnika prislonio je pištolj na glavu i naterao ga da sledi njegova uputstva. Nakon desetak minuta vožnje, lopovi su se susreli sa saradnicima, koji su se dovezli drugim vozilom, u koji su prebacili kompletan Apple smartfon tovar, pažljivo odvajajući laptopove, koje nisu odneli.




Cela akcija prebacivanja sadržaja iz jednog vozila u drugi trajala je svega par minuta. Na kraju, kamion koji je prvobitno trebao da stigne do Apple prodavnica dignut je u vazduh, kao konačni začin u ovoj filmskoj pljački.

Šteta se procenjuje na nekoliko desetina hiljada evra, ne uključujući tu i kamion dignut u vazduh. Pljačkaši su u bekstvu, a sudstvo i policija trenutno tragaju za počiniocima, dok istovremeno ispituju način na koji su pljačkaši došli do poverljivih informacija o isporuci i transferu Apple uređaja.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

2 коментара:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: