Pronađi članak:

5. 10. 2012.

Godinu dana bez Stiva Džobsa



Pre godinu dana je preminuo Stiv Džobs, izvršni direktor i suosnivač američkog informatičkog giganta Apple.

Apple je nastavio uspešno da korača putem kojim ga je poveo Džobs, ali njegova jedinstvena harizma veoma nedostaje, preneli su danas francuski elektronski mediji.

Džobsov govor 2005. godine na univerzitetu Stanford je za mnoge najbrilijantniji testament čoveka koji je promenio tehnološku industriju.

Pre neki dan je i direktor američke informatičke kompanije Oracle - Lari Elison govorio u jednoj od emisija na američkom TV kanalu CNBC o svom velikom prijatelju Džobsu.

"Stiv Džobs je nezamenljiv u industriji i kao prijatelj", istakao je Elison.On je naglasio i da veoma poštuje kompaniju Apple i njenog čelnika Tima Kuka, ali je ponovio da je Džobs nezamenljiv.

Ko je sledeći Stiv Džobs (ako ga ima)?

"Izgubili smo nešto veliko, on je bio naš Edison, naš Pikaso, ne postoji niko kao on, Apple će nastaviti da napreduje, ali ne kao kada je Stiv tu bio", zaključio je Elison.

Tim Kuk, izvršni direktor kompanije Apple rekao je povodom godišnjice od smrti Džobsa:




"Godinu dana od Stivove smrti danas, je bilo tužno i teško vreme za sve nas. Nadam se da će danas svako odraziti na njegov izuzetan život i mnoge načine kojima je svet učinio boljim.

Jedan od najvećih poklona koje je Stiv dao svetu je Apple. Ni jedna kompanija nijada nije inspirisala kreativnos i postavila tako visoke standarde za sebe. Naše vrednosti potiču od Stiva i njegov duh će zauvek biti temelj Apple-a. Delimo veliku privilegiju i odgovornost da nosimo njegovo nasleđe u budućnosti.

Ja sam neverovatno ponosan na posao koji obavljamo, pružajući proizvode koji naši korisnici vole i smišljamo nove koji će ih obradovati niz put. To je divna čast u sećanju na Stiva i svega za šta se zalagao."


Apple je godinu dana od smrti Stiva Džobsa obeležio i specijalnim videom koji možete pogledati ispod:



Ukoliko se video ne otvara, pogledajte ga na Apple stranici.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: