Pronađi članak:

31. 10. 2012.

Koliko zaista košta iPhone u Americi?


Svi imamo nekog prijatelja koji se nedavno vratio iz Sjedinjenih Država koji tvrdi da je tamo iPhone džabe u odnosu na ovde. Pogledajmo koliko zaista košta legalno kupljeni iPhone preko operatera u Americi.

Da, cena jeste označena kao 199$, ali to se odnosi na cenu aparata ukoliko potpisujete dvogodišnji ugovor sa operaterom. Tada imate mesečne obaveze koje variraju od 59,99$ do 230$ mesečno (detalje pogledajte u drugoj tabeli na slici).

Većina korisnika želi da ga zaštiti, pa imamo trošak od nekoliko desetina dolara do nekoliko stetotina dolara za masku, futrolu i zavisnosti koje karakteristike su nam neophodne (fitness, vodootporna, heavy duty...).

Zatim imamo troškove, koji nisu obavezni ali su dobrodošli, na dodatnu opremu kao što je punjač za kola, audio-video adapter, dock, zvučnici... Takođe od nekoliko desetina do nekoliko stotina dolara.

Tu su i aplikacije koje koštaju od 0,99 dolara do neverovatnih 999,99 dolara.




Na kraju, najjeftinija (i najosnovnija) varijanta iPhona 5 sa 16GB je kod operatera AT&T gde za 59,99$ mesečno dobijate 450 minuta razgovora, 300MB za podatke (internet) i SMS koji se naknadno plaća. To vas za 2 godine izađe 1638,76 dolara (plus troškovi za SMS).

Pogledajte infografiku ispod i recite koji paket je po vama najbolji i koliko bi koštala vaša kombinacija.



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: avalaunchmedia

5 коментара:

  1. http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&nav_id=656921

    nije mi jasno :/

    ОдговориИзбриши
  2. Off-Contract predstavlja cenu sim-free iphona tako da on izadje u americi 501 euro plus porez u zavisnosti od americke drzave u kojoj ga kupite.Tako da ovaj post je bezvezan.Amerikance svakako izadje jeftinije nego nas gde se iphone 5 prodaje new ispod 800 evra pa cak ga neki "naucnici" prodaju i za vise.Sve u svemu mi smo jedna seljacka drzava.

    ОдговориИзбриши
  3. Zna li neko koliko kosta iphon 4 u americi?

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: