Pronađi članak:

29. 10. 2012.

Predstavljena jahta na kojoj je Stiv Džobs radio pre smrti [VIDEO]



Možda niste znali ali Stiv Džobs je radio na projektu jahte pre smrti. Porodična jahta na kojoj je on radio je završena i predstavljena u Holandiji u marini Feadship fabrike koja se bavi izradom jahti.

Jahta se zove Venus, nosi naziv pogrčkoj boginji Veneri koja simbolizuje ljubav i lepotu.

Svi koji su čitali njegovu biografiju upoznati sa ovim njegovim poduhvatom, evo isečka iz knjige:

“Posle naših omleta u kafiću vratili smo se njegovoj kući i on mi je pokazao sve modele i arhitektonske crteže. Kao što se moglo i očekivati, planirana jahta je bila aerodinamična i minimalistička. Palube od tikovine bile su savršeno ravne i nenaružene bilo kakvom opremom. Kao u Apple radnji, prozori kabine bili su velika okna, gotovo od poda do tavanice, dok je prostor dnevnog boravka bio dizajniran tako da ima staklene zidove visoke tri i duge dvanaest metara. Naložio je glavnom inženjeru Apple prodavnica da dizajnira posebno staklo koje može obezbediti nošenje takve strukture.




Dotad je jahta već počela da se gradi u holandskoj firmi Fedšip za proizvodnju jahti po narudžbini, ali Džobs je još prčkao po dizajnu. »Znam da je moguće da umrem i ostavim Loren s poludovršenim brodom«, rekao je on. » Ali moram da nastavim da se bakćem s tim. Ako to ne uradim, praktično ću priznati da mi se bliži smrt«.”



Dizajner ove osamdesetmetarske jahte je Philippe Starck i ona u njoj se može videti Stivov uticaj kao i ono što je karakteristično za Apple prodavnice. U kabini ima sedam iMac ova.

Familija Džobsovih je bila prisutna na otkrivanju i kao znak zahvalnosti podelila je iPod shuffle svima koji su radili na jahti.



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: verge

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: