Pronađi članak:

1. 10. 2012.

[Uputstvo] Kako da pokrenete Google mape na iOS 6 u punom ekranu sa original ikonicom?


Apple-ov promašaj sa iOS 6 mapama za nas ne znači samo greške u putokazu već smo potpuno izostavljeni sa mapa. Iako se Apple izvinuo za ovo i preporučio da koristimo mape drugih kompanija, najbolje rešenje su i dalje Google mape.

Ali Apple je ukinuo i Google-ove mape u iOS 6. Ostaje nam web verzija Google mapa dok ne izađe zasebna aplikacija.

Web verzija Google mapa je dobra ali nekome će smetati to što se otvara u pretraživaču i ružna ikonica. Uz pomoć ovog uputstva ispod, dodaje se original Google Maps ikonica i aplikacija se umesto u preztaživaču otvara u punom ekranu pa je utisak kao da koristite Google mape aplikaciju.




Ovo uputstvo je samo za iOS 6 korisnike. Stariji iOS imaju Google Maps pa je uputstvo suvišno. Podržani su svi iPhone (iPod touch), iPad.

Evo šta dobijate posle uputstva:



UPUTSTVO:

1. Otvoruite Safari na iUređaju i idite na neki od linkova u zavisnosti koji iUređaj posedujete:


2. Otvoriće vam se novi prozor u Settings, i u njemu izaberite opciju Install. Ako imate lozinku podešenu, unesite je kada vam zatraži

3. I to je to. Na ekranu se sada ponovo nalazi Google Maps aplikacija/ikonica čijim pokretanjem idete u poznato Google Maps okruženje

Iako rešenje nije idealno (npr. nema Street View) ovo je, dok ne izađe Cydia dodatak za omogućavanje starih dobrih Google mapa, najbolja alternativa za Google Mape na iOS 6. Probajte pa javite utiske.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: benguild

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: