Pronađi članak:

6. 11. 2012.

Ajv sprema temeljni redizajn iOS-a


Najava da će Scott Forstall do kraja godine napustiti Apple prouzrokovala je paniku kod nekih ali i polemike na sve strane. Uloge i zadatke koje je Forstall imao u ovoj kompaniji podeljene su drugim menadžerima, a kako saznaje New York Times, Jony Ive će dobiti i priliku da se poigra sa izgledom ne samo OS X nego iOS sistema.

Ive je jedan od najvećih Živih industrijskih dizajnera i zaslužan je za izgleda svih proizvoda sa logom nagrižene jabuke. Na videlo je brzo izašlo kako se Forstall i Ive baš i nisu previše voleli. Neimenovani dizajner iz Apple-a rekao je kako Ive neće gubiti vreme i da će njegov dizajnerski jezik biti vrlo brzo vidljiv i unutar operativnih sistema ove kompanije. Sada rasprostranjene teksture najverovatnije će biti zamenjene čistim ivicama i ravnim površinama.




Scott je uživao implementirati dizajn koji imitira stvarne stvari: Dock imitira staklenu površinu, plastika u digitronu, drvo i tkanina u Game Center aplikaciji... Taj dizajnerski pravac naziva se skeuomorfizam i poznato je kako mu Ive uopšte nije pristalica. Šta li će Jony učiniti sa novim iOS-om?

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: