Pronađi članak:

18. 11. 2012.

Apple patentirao digitalno listanje stranica


Ako ste koristili iBooks složićete se da je okretanje stranica zadivljujuće realistično. Pošto je Apple izbacio ovakav način listanja, ostali su naravno počeli da ga kopiraju: Google. Amazon, Sony...

Ali Apple je mislio ispred ostalih i patentirao je ovu opciju. U patentu D670, 713 se opisuje metod okretanja sranica na elektronskim knjigama.

Apple stoji iza toga da je njigovo listanje stranica različito od konkurencije jer precizno oponaša ako se stranice okreću na pravoj knjizi.




Vlasnici patenta su tri Apple inžinjera.


Iako je ovo vekovima poznato ljudskom rodu, Apple prvi verno izimitirao pokret na prnosnom uređaju. Iako su uspeli da patentiraju nešto toliko očigledno, da li mislite da je opravdano. Podsetimo se da je Apple-u nedavno odobren patent na pravougaonik.

Najnoviju verziju iBooks 3.0 aplikacije možete preuzeti besplatno odavde. Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: iDB

1 коментар:

  1. Koja glupost, mnogo pre iBooks-a su postojali flesevi koji su listali stranice sa html-om u sebi... onaj koji odobrava ove gluposti appleu je retardiran prvo pravouganik, bez obzira koja je svrha istog, a sad i ovo. Sra reci, patente treba zabraniti ili ih skratiti na trajanje od 2-3 godine, samo usporavaju napredak.

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: