Pronađi članak:

25. 11. 2012.

Bez popusta za iPhone u Americi



Posetioci prodavnica kompanije Apple, kao i klijenti onlajn magazina Apple u nizu zemalja, mogli su tokom tzv. "Crnog petka", kada je počela pretpraznična šoping groznica u Sjedinjenim Američkim Državama, da iskoriste jednodnevni specijalni popust na kupovinu njihovih proizvoda.

Rasprodaja Apple uređaja počela je prvo na Novom Zelandu i Australiji i postepeno je startovala u nizu drugih zemalja u kojima korisnici imaju pristup onlajn prodavnici Applea i gde postoje kompanijine prodavnice “Apple store”.

Na Apple Internet strani je objavljeno da je kompanija u Australiji nudila popust od 31-41 australijskih dolara (oko osam odsto) za tablet iPad druge i treće generacije, kao i popust od 11-31 australijskih dolara (7-13 odsto) na tri različita modela multimedijskog plejera iPod.

Popust od 105 australijskih dolara Apple je u petak dao za kupovinu notbuka MacBook Pro, dijagonale od 13 i 15 inča, kao i za noutbukove "MacBook Air, dijagonale od 11 i 13 inča.

Popust je odobravan i na niz pratećih proizvoda, prenela je agencija RIA Novosti.

Zanimljivo je da na spisku proizvoda, na koje je odobravan specijalni popust, nije našao smartfon iPhone, mada u Iphone 5, koji je lansiran u septembru, Apple polaže velike nade tokom pretpraznične sezone koja je počela u petak i trajaće do kraja decembra.

Rasprodajom nije obuhvaćen ni novi iPad četvrte generacije, kao ni kompakt tablet iPad mini.




Uređaji Applea dobro se prodaju i običnih dana, o čemu svedoče finansijski pokazatelji kompanije koji se, po pravilu, poboljšavaju u pretpazničnoj sezoni.

Apple u četvrtom kvartalu očekuje prodaju od približno 52 milijarde dolara i zaradu po akciji od oko 11,75 dolara.

"Crni petak" je naziv za petak posle Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama koji pada u četvrti četvrtak u novembru.

Običaj da se tog dana prave rasprodaje pojavio se u toj zemlji još u 19. veku, mada sada popuste tog dana nude i prodavnice u nizu drugih zemalja.

Maloprodajni objekti se za "Crni petak" otvaraju veoma rano, a kupcima se samo tog dana nude veliki popusti.

Zbog rasta popularnosti elektronske trgovine poslednjih godina je ustanovljen i tzv. "sajberponedeljak" - prvi ponedeljak posle "Crnog petka" - kada se beleži veliki rast prodaje u online prodavnicama.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: