Pronađi članak:

16. 12. 2012.

Kako da iTunes 11 ponovo izgleda normalno? [UPUTSTVO]


Najnovija verzija iTunesa 11 je donela dosta novosti. Osim poboljšanja, Apple je uveo neke promene koje su načinile da iTunes izgleda drugačije što je zbunilo mnoge korisnike. Ak oste naviknuti na stari raspored stvari danas ćemo vam pomoću nekoliko jednostavnih trikova pomoći da vratite poznato okruženje.


1. Prikazivanje Sidebar-a

Ovo je možda najvažnije što trebate da uradite kada pokrenete iTunes po prvi put. Sidebar je sakriven i to otežava navigaciju. Da biste ga prikazali idite na meni View pa Show Sidebar (ako ne vidite meni, pritisnite Alt). Sada ćete ponovo sa leve strane videti sve uređaje, biblioteku fajlova i ostalo.



2. Prikazivanje svih pesama

Iako podrazumevani prikaz albuma deluje lepo on prikazuje manje sadržaja na ekranu. Da biste videli više pesama sortirajte prema pesmama (Songs) iz gornjeg menija.


3. Prikazivanje Status Bar-a i broja pesama

Donji Status Bar vam je pružao uvid u broj pesama u biblioteci, koliko je ukupno vreme reprodukcije i koloiko mesta zauzima. Da popnovo prikažete ove informacije, idite na meni pa View/ Swow Satus Bar





4. Prikazivanje podcast-a

Ako preuzimate i preslušavate podcast-e, zgodno je da možete da im pristupite lako pošto su oni skriveni. U meniju idite na Edit/ Preferances/ General i u Librarz štiklirajte Podcasts.


5. Uklonite boje iz pregleda albuma

iTunes 11 doneo je novu kozmetičku opciju da se pozadina prilikom prikaza albuma prilagođava bojama albuma. Kome je ova opcija previše šarena, može da je isključite odlaskom u Prefereces/ General pa odštiklirajte Use custom colors for open albums, movies, etc

Opcije poput Cover Flow prikaza i iTunes DJ su zauvek nestale i za njih nema leka za povratak. Sve o iTunesu 11 možete pročitati ovde. Ako još niste preuzeli iTunes 11, preporučujemo vam da to uradite sa ove adrese besplatno [DOWNLOAD].

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: osxdaily

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: