Pronađi članak:

7. 1. 2013.

iWatch: Apple se sprema za tržište satova



Američki poslovni portal Biznis insajder tvrdi da je Apple sklopio partnerstvo sa Intelom u cilju razvoja sata utemeljenog na operativnom sastavu iOS-a.

Ručni satovi odavno su poklekli pred brojnim modernijim uređajima. Većina ljudi odrekla ih se jer tačno vreme uvek mogu proveriti na svojim mobilnim telefonima ili mp3 plejerima. Apple misli kako za neke ljude te zaboravljene sprave imaju budućnost. Nakon što su stvorili iPhone, iPod i ipad, vreme je za još jedan proizvod sa oznakom “i”. Reč je o ručnom satu iWatch koji bi se navodno na tržištu trebao pojaviti u prvoj polovini iduće godine.

Američki poslovni portal Biznis insajder tvrdi da je Apple sklopio partnerstvo sa Intelom u cilju razvoja sata utemeljenog na operativnom sustavu iOS. Izvori bliski proizvođačima u Kini naveli su da će Apple-ov sat imati bluetooth i OLED ekran veličine 1,5 inča. Analitičari smatraju da je iWatch zapravo nagoveštaj linije računara koji se nose na ruci koji bi u budućnosti mogli da postanu hit. U takav koncept, čini se, veruju i ulagači jer je u tzv. Kickstarter kampanji za iWatch već prikupljeno 10 miliona dolara.




Ostvare li se ove najave, Apple bi i ovoga puta mogao popularizovati već prisutnu, ali nedovoljno iskorišćenu tehnologiju i uveriti ljude da im upravo to treba. Dogodilo se to u vreme kada je predstavljen prvi iPhone.

On nije bio prvi telefon sa touchscreen tehnologijom a ni jedini koji se mogao konektovati na internet i pokretati aplikacije. Ali, Apple ga je učinio traženim proizvodom i uspeo ljude uveriti da je to svetski “mobilni broj jedan”. U tome su uvek bili majstori pa je realno bilo za očekivati da bi se satovi uskoro mogli vratiti na naše ruke.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: 24h

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: