Pronađi članak:

20. 2. 2013.

Hakovan Apple



Nakon Facebooka, i Apple je priznao da je manji broj računara njihovih zaposlenih hakovan, ali je kompanija istakla da nikakvi podaci nisu kompromitovani.

Objašnjeno je da je do upada došlo nakon poseta zaposlenih sajtu jednog razvojnog tima, koji je iskoristio "rupe" u Javi i instalirao maliciozni softver na njihove "mekove".

"Otkrili smo manji broj zaraženih računara i odmah smo ih izolovali sa naše mreže. Ne postoje podaci da su bilo kakvi podaci izašli napolje", saopštila je kompanija, koja nije otkrila kada je do upada došlo.

Apple je odmah izdao i Java "zakrpu" za OS X, a u pripremi je i alat za "čišćenje" zaraženih računara.




Saopštenje "jabuke" stiglo je samo nekoliko dana nakon što je Facebook priznao da je žrtva praktično istovetnog napada, a američki mediji podsećaju i da je u toku i "hakerski rat" sa Kinom.

Američka kompanija "Mandiant" zadužena za sajber bezbednost tvrdi da kineska vojska napada SAD, nakon napada na Twitter, New York Times, Wall Street Journal, Washington post i američko Ministarstvo energetike.

Ipak, IT giganti nisu želeli da se upliću u spekulacije i niko od njih nije spominjao Kinu.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: