Pronađi članak:

29. 3. 2013.

Novi Flipboard 2.0 omogućava kreiranje časopisa [DOWNLOAD]



Flipboard je ažurirao svoju aplikaciju zakoja donosi mnoga unaprjeđenja o kojima će više biti govora u nastavku, ali je ujedno objavio i informaciju o svom novom broju korisnika — 50 miliona.

“Ovo je najbolje što smo do sada napravili” — istaknuo je Mike McCue, CEO Flipboarda. Kada ažurirate aplikaciju prvo što ćete primijetiti jeste drastično poboljšanje brzine korištenja same aplikacije.

Iako vizuelno nema drastičnih promena, one se kriju u dubini same aplikacije. Naime, novi Flipboard ima puno veći fokus na slike koje se od sada rastežu od ruba do ruba ekrana, a tu je i nova i upečatljivija tražilica koja će vam omogućiti potragu za interesantnim člancima.




Najveća novost je zasigurno mogućnost kreiranja magazina, nešto što do sada nije bilo moguće, a što bi moglo biti zanimljivo mnogim kreatorima sadržaja. Magazin je moguće izraditi na vrlo jednostavan način, odnosno svaki članak možete ubaciti u svoj magazin tako što kliknete na +. U magazin možete dodati slike, priče, audio zapise i ostalo, a kasnije ga možete podeliti s vašim prijateljima ili čak omogućiti korisnicima da se pretplate na njega.

Bookmarklet će vam omogućiti da zanimljiv sadržaj s weba sačuvate za kasnije čitanje kroz Flipboard ili da jednostavno te priče umetnete u Flipboard magazin. Ovo je možda korak bliže Flipboard-u za web, no za sada nema naznaka da će nešto tako stići u skorije vreme.

S obzirom da je Flipboardu u prvom planu svakako mogućnost kreiranja magazina, korisnici mogu pronaći i pretplatiti se na magazine koji su drugi ljudi kreirali a koji mogu biti svakakvog sadržaja, od tema vezanih uz svemir, tehnologiju, hranu, putovanja, itd.

Aplikacija za iPhone i iPad već je dostupna za ažuriranje i možete je preuzezi besplatno odavde [DOWNLOAD].

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: