Pronađi članak:

15. 4. 2013.

Audio Recorder: Snimanje telefonskih razgovora na iPhonu [CYDIA]


Cydia developer pod imenom Limneos, koji stoji iza vrlo poularnih tweakova kao što su Aquaboard i Callbar, razvio je još jedan vrlo koristan dodatak – Audio Recorder.

Iz naziva samog dodatka bi se dalo zaključiti da je ovde reč o nekakvom snimaču zvuka, što i jeste tačno – ali s tim da je Audio Recorder fokusiran na snimanje telefonskih razgovora – dakle onih razgovora koje obavljate preko standardne Phone aplikacije na iPhonu.




Od samog početka razvijanja, Audio Recorder su pratile da tako kažemo razne kontroverze. Prvo je bio izdan pod imenom Call Recorder na Cydia repozitoriju Modmyi, pa je onda povučen, pa na kraju opet izdan pod trenutnim nazivom. Razlog svemu tome je da je snimanje telefonskih razgovora bez saglasnosti osobe s kojom razgovarate – u nekim državama nelegalno, pa je sam Limneos bio u nedoumici da li je Audio Recorder sam po sebi onda nelegalan. Stoga je porazgovarao sa svojim advokatom, koji ga je uverio da nema razloga za brigu.


Da krenemo sa recenzijom...

Dakle, Audio Recorder može snimati telefonske razgovore koje obavljate preko Phone alikacije na iPhoneu. Tokom uspostavljanja razgovora u gornjem kutu vam se pojavi „Rec“ dugme s kojim započnete snimanje razgovora. Takođe snimanje razgovora je moguće u postavkama Audio Recordera podesiti na automatski – da počne snimati odmah čim je poziv pokrenut. Svaki razgovor je moguće kasnije preslušati u samoj aplikaciji i poslati ga preko emaila.




Bitno je napomenuti da zbog legalnih razloga tokom uspostavljanja poziva vaš sugovornik biva obavešten da se razgovor snima, i to nije moguće nikako isključiti ili ukloniti.


Audio Recorder je trenutno dostupan isljučivo za iPhone 4S i iPhone 5, (iOS 5.x.x i iOS 6.x.x) ali je developer napomenuo da će u nekoj od sledećih verzija dodati podršku i za starije uređaje.
Tweak možete kupiti po cenu od $3.99 preko Cydie u Limneosovom ličnom repozitoriju (koji morate sami dodati): http://limneos.net/repo ili potražiti na izvoru sa krekovanim sadržajem.

Još zanimljivih Cydia dodataka pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: