Pronađi članak:

27. 5. 2013.

Apple 1 prodat na aukciji za 671.400 dolara

aukcijska kuća Breker, na aukciji održanoj ove subote u Cologneu, prodala je jedan od 6 preostalih Apple 1 računara za nevjerojatnih 671.400 američkih dolara.

Kako navodi New York Times, to je drugi primerak Apple 1 računara koji je ista aukcijska kuća prodala u poslednjih godinu dana. U novembru prošle godine isti računar je postigao cenu od 640.000 američkih dolara, dok je u junu jedan primeerak prodat u SAD-u. Aukcijska kuća Sotheby postigla je tada cenu od samo 374 hiljade američkih dolara.




Uwe Breker, vlasnik aukcijske kuće Breker, potvrdio je za NY Times prodaju računara i kazao kako kupac dolazi s Dalekog istoka. "Apple 1 je simbol američkog sna. Imate dvojicu propalih studenata iz Kalifornije, koji su sledeći svoju ideju i san stvorili jednu od najcenjenijih, najuspešnijih i najvrednijih kompanija na svetu." - dodao je Breker.

Apple 1 prvi je računar koji je napustilo Jobsovu i Wozniakovu garažu. Cena pri izlasku bila mu je 666,66 dolara, odnosno današnjih 2700 dolara. On nije dolazio s kućištem pa su ga prvi kupci morali kupovati odvojeno, od lokalnog proizvođača drvenog nameštaja.



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo.co

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: