Pronađi članak:

16. 5. 2013.

Apple i Google do kraja godine u Srbiji



Američki giganti "Gugl" i "Epl" do kraja godine dolaze u Srbiju, najavio premijer Ivica Dačić za RTS nakon posete tim kompanijama u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji. Značaj te investicije biće u poboljšanju imidža Srbije, kaže Dačić.

Premijer Ivica Dačić izjavio je za RTS nakon posete "Guglu" i "Eplu" u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji da će te dve kompanije do kraja godine doći u Srbiju.

Očekuje da se otvore prodavnice "Guglovih" i "Eplovih" proizvoda, ali prema njegovim rečima najveći značaj te investicije će imati u poboljšanju imidža Srbije, a koji dobija dolaskom vodećih kompanija u toj oblasti u Srbiji.

Dačić je na investicionoj konferenciji u San Francisku pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiji.




Sastao s rukovodstvima "Hjuit Pakarda", "Pejpala" i "Orakla", koja su najavila razvoj biznisa u Srbiji. To uključuje i mogućnost da se preko "Pejpala" ubuduće i prodaje, a ne samo kupuje.

Premijer je naveo da je Srbija otvorena za investitore i da je politički stabilna zemlja posvećena dobijanju članstva u Evropskoj uniji i jačanju ekonomije.

Prema Dačićevim rečima, poseban podsticaj dobiće kompanije spremne da ulažu u sektor informacionih tehnologija.

Dačić boravi u višednevnoj zvaničnoj posetu SAD, tokom koje se sastao sa predstavnicima najvećih svetskih informatičkih kompanija.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: