Pronađi članak:

2. 5. 2013.

Novi iOS 7 će biti "veoma ravan"


Šuška se da će Apple radikalno promeniti izgled iOSa i operativnih sistema za iPhone i iPad, što se možda neće dopasti ljubiteljima ovih brendova.

Novinar Mark Gurman koji radi za 9to5mac kaže da novi operativni sistem unutar Applea nosi šifrovani naziv “Innsbruck”.

Trenutno ikonice i grafike na iOS imaju sjajan izgled koji se reflektuje na tamnoj pozadini. Kada se pojavi “Innsbruck”, sav taj sjaj će nestati, rekli su Gurmanovi neimenovani izvori.

Jedan od njih rekao je novinaru da će softver izgledati podjednako “obično” kao i nedavno lansirani Microsoftov Windows Phone “Metro” UI.

Gurman kaže da će novi izgled biti deo “potpuno novog dizajna tool barova, tabova i drugih delova interfejsa u celom sistemu”.




“Innsbruck” će takođe odbaciti mnoge elemente postojećeg softvera.

Na primer, mnogi delovi istog dizajnirani su da asociraju na stvarni hardver koji predstavljaju. Tako na primer, aplikacija za iPhone Notebook izgleda kao žuta beležnica, a kalendar kao da je napravljen od kože.

U “Innsbruck”-u će nestati sve te dizajnerske metafore.

To je veliko odstupanje od puta na kom je Stiv Džobs insistirao, ali je deo novog talasa koji je izgleda dobro prihvaćen od strane zaposlenih u kompaniji.

Nosilac promena je glavni dizajner Džoni Ajv.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

3 коментара:

  1. Samoubili bi se. Toliko odvratno izgleda da mu cak ne bih ni dao sansu. Odma bih prodao svoj iPhone5 (a vjerujem i milioni drugih korisnika) da znam da je ovo tacno i dao konacno sansu Androidu. Pa jedino do sada sto me odvlacilo od svih uredjaja je taj IOS, savrsen dizajn. To je njihova glavna karta i ne vjerujem da bi je tako prodali.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9. мај 2013. 16:25

    Pa oni su totalni idioti!!!!!!!!!!Nemam komentar na ovu budalastinu
    kao da se neko poigrao sa flomasterima,ja licno ako ovako nastave okrecem ledja od jabuke za sva vremena jer sa odlaskom velikog Stiva otisla je i jabuka........ma mogli su da vrate i monohromatski display sta ima veze to bi bilo revolucionarno po njima.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман15. мај 2013. 15:28

    Nece tako biti Sigurno

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: