Pronađi članak:

14. 9. 2013.

iPhone 5s: Šta 64-bitna arhitektura zapravo znači?



Jedna od stvari o kojoj se možda najviše priča nakon Appleovog predstavljanja novih modela iPhonea svakako je 64-bitna arhitektura iPhonea 5S. U pitanju je nešto potpuno novo za industriju, a dajemo vam uvid u to zašto je ovo bitno.

Kada su primetne razlike i promene u brzini iPhonea 5S koje će novi A7 procesor doneti, lista je prilično kratka. Novi procesor će ubrzati intenzivno procesuiranje slika sa novim mogućnostima kamere, omogućiće igre sa boljom grafikom i većim svetovima a čitanje otiska prsta korisnika, i druge operacije koje zahtevaju intenzivan rad CPU-a, dešavaće se bez ikakvog seckanja ili usporavanja telefona.

To je za sada sve što očekuje korisnike. Međutim, nova arhitektura samo je deo dugoročnijeg Appleovog plana i svakog drugog proizvođača hardvera. Ne samo da će 64-bitna arhitektura dozvoliti više RAM-a u mobilnim uređajima, već će spremiti put i za predstavljanje novog MacBooka Air sa super-efikasnim mobilnim procesorom.




Ovaj novitet takođe otvara mogućnost postojanja OS-a X na mobilnim uređajima.

Sve ovo znači da se Apple savršeno pozicionirao za predstojeću integraciju desktop i mobilnih uređaja.

Međutim, Apple nije jedina kompanija koja radi ovo, ARM će doneti 64-bitnu arhitekturu svojim prijateljima kao što su Samsung, Acer i Lenovo.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: