Pronađi članak:

23. 2. 2014.

Izašao iOS 7.0.6 koji popravlja ozbiljan sigurnosni propust. Uradite update što pre!



Apple je izbacio novi iOS 7.0.6 za iUređaje koji popravlja ozbiljan sigurnosni propust za koji teško možemo da poverujemo da se mogao desiti Apple-u.

Radi se o verifikaciji sigurnosne SSL konekcije. To znači da su do danas iUređaji bili ranjivi na napade iako su informacije bile zaštićene SSL/TLS protokolima. Ovo je omogućavalo malicioznim programima da se ponašaju kao sigurni sajtovi i da presretnu komunikaciju i ubace malware, što dalje omogućava krađu osetljivih podataka poput korisničkih imena, lozinki i brojeva kreditnih kartica, Twitter, mail, poruke, iTunes, iCloud...

Poznati programer @pod2g je prokomentarisao kako ima godinu dana i više da sigurne HTTPS konekcije na iUređajima ustvari nisu bile zaštićene. Ista situacija je i na Mac OS X-u. Ako imate osetljive podatke a ne želite da budete kompromitovani, a ne želite da podignete na iOS 7.0.6, klonite se javnih WiFi mreža.

Ovaj propust postoji najverovatnije od iOS 6 verzije, dok su prethodne sigurne. Za iOS 6 je takođe izbačen nova popravljena verzija 6.1.6.

Savetujemo vam da što hitnije uradite update na iOS 7.0.6 na svim iUređajima koji ga podržavaju (osim iPhone 4). Ako imate jailbreak nema brige jer je izbačen evasi0n7 sa podrškom za iOS 7.0.6 jailbreak.

Update možete uraditi direktno sa iUređaja u podešavanjima preko OTA, ali ako hoćete da uradite jailbreak potrebno je da uradite čist restore i update preko iTunes-a, uz prethodno napravljen backup svih podataka. Jailbreak radite po već poznatom uputstvu uz prethodno preuzeti odgovarajući alat ispod.




DOWNLOAD:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

1 коментар:

  1. Update iOS 7.0.6 se može instalirati i na iphone 4. Jailbreak se takođe može uraditi uz pomoću evasi0n7 1.0.6, ali je potrebno iz Cydie preuzeti Mobilesubstrate fix, da bi radio appsync 7+ v.3.3 iy cydia repo sajata repo.biteyourapple.net

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: