Pronađi članak:

26. 2. 2014.

ProximityCam: Okidanje fotke pomoću senzora za udaljenost [CYDIA]



Koliko ste puta svojim iPhoneom nanišanili scenu za koju ste bili ubijeđenu da će se pretvoriti u odličnu fotku, ali je ista pokvarena činjenicom da ste mrdnuli uređaj u procesu pritiskanja tastera za okidanje? Ako želite da izbegnete ovo, instalirajte novi ProximityCam dodatak sa Cydiae.

Ukoliko niste znali, vaš iPhone u neposrednom području slušalice, ima proximity senzor koji meri razdaljinu uređaja od uveta, glave, bilo čega, a zadatak mu je da ugasi ekran tokom telefonskog razgovora kako ne bi slučajnim dodirom kože zadali nepotrebnu komandu. Kada instalirate ovaj dodatak senzor ćete moći da koristite i za okidanje fotki. Tako će biti dobovoljno da pokrenete aplikaciju kamere, nanišanite i prstom mahnete ispred senzora a fotka će biti okinuta (pogledaj video ispod). Zbogom mutnim i nefokusiranim slikama zbog tipkanja tastera. Tweak radi kako na prednjoj tako i na zadnjoj kameri.






U Settings aplikaciji možete po želji upaliti ili ugasiti ProximityCam ali i podesiti osjetljivost senzora da mahanjem prsta ispred senzora ne napravite 10 fotografija slučajno. Dodatak možete preuzeti besplatno sa Cydije repoa. Probajte pa napišite utiske?

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.




Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: