Pronađi članak:

9. 3. 2014.

Tim Kuk: Naš posao nije samo pravljenje para



Kuk se nalazi na čelu kompanije koju pojedini smatraju otelotvorenjem nemilosrdnog globalnog kapitalizma, međutim, on je nedavno šokirao mnoge napadom na konstantnu želju investitora za povećanjem profita.

Kuk je na sastanku deoničara napao nerazumnu trku za profitom i poručio svima koji ne veruju u klimatske promene da ne kupuju deonice njegove kompanije.

Jedan od očevidaca Kukovog govora pred deoničarima izjavio je da je on bio vidno iznerviran tokom sastanka sa grupom investitora koja je takođe tu bila prisutna.

Regujući na apele Nacionalnog centra za javnu politiku da Apple predstane da ulaže novac u projekte stvaranja zelenih izvora energije pošto nisu profitabilni Kuk je izjavio: „Apple radi mnoge stvari iz drugih razloga koji nisu motivisani profitom. Želimo da ostavimo bolji svet od onog koji smo našli“.



Kuk je u razgovoru sa predstavnicima ovog centra naglasio da ukoliko njegovi predstavnici žele da kompanije rade stvari smo zbog povraćaja uloženog kapitala, onda bi najbolje bilo da prodaju svoje akcije Applea.

Kuk, koji je generalno poznat po svojim odmerenim govorima, takođe je insistirao da je znatno važnije pomagati ljudima i sredini nego fokusirati se samo na profit.

„Kada radimo na stvaranju uređaja za slepe, onda ne razmišljam o prokletom povraćaju investicija“, izjavio je.

Brajan Čafin, novinar lista The Mac Observer, koji je prisustvovao ovom satanku izjavio je da je to bio prvi put da je video Tima Kuka besnim.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: