Pronađi članak:

4. 4. 2014.

Srbija dostupna na Apple mapama!


Od juče Srbija je predstavljena na Apple mapama, na nivou ulica i objekata. Koriste se TomTom mape, čije detalje mogu da vide svi korisnici Apple uređaja sa novim iOS-om.

Kao što je poznatio, u ranijim verzijama iOS-a Apple je koristio Google-ove mape u kojima je Srbija bila prilično detaljno predstavljena. Sada je sve to vraćeno u normalne okvire i korisnici iPhone-a, iPod Toucha i iPada sada imaju još jednu od bitnih osnovnih funkcija svog uređaja. Mape su dostupne na svim iUređajima koji dolaze sa Apple Maps.



Kada je saradnja kompanije iz Kupertina sa Google-om prekinuta, mape su povučene i Srbija se uglavnom videla kao zelena mrlja na kojoj se jedino videla crta koja je predstavljala autoput E70.



Za aktiviranje mapa još nema zvaničnih informacija iz Apple-a i za sada su dostupne standardne mape, satelitski prikaz i upustva tokom navigacije. "Turn-by-Turn" navigacija i "Traffic" još nisu aktivirani.

Mape su mnogo manje detaljne nego Gooogle Maps, ali i ovo što nam je dostupno je odlično.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: