Pronađi članak:

19. 5. 2014.

iPhone 6 - šta korisnici žele



I dok se Apple sprema za otkrivanje naredne generacije iPhonea, internet polako opsedaju glasine i nagađanja u vezi sa tim šta možemo da očekujemo.

Bez obzira na to da li će se zvati iPhone 6 ili drugačije, korisnici žele da sa novim uređajem vide i neke nove funkcije:

Ugrađeni IR

Samsungovi modeli Galaxy S4 i S5 imaju ugrađeni infracrveni blaster, tako da korisnici mogu da svoj pametni telefon pretvore u daljinski upravljač koji može da kontroliše brojne uređaje.

NFC

Glasine da će Apple usvojiti NFC, najčešće spominjane u vezi sa plaćanjem mobilnim telefonom, prisutne su već neko vreme, ali i dalje nema ni traga ni glasa od ove tehnologije.

Iako je ovu tehnologiju usvojilo nekoliko kompanija, Apple najverovatnije čeka njeno omasovljenje kako bi je uključio u svoje mobilne telefone.

Bolja Siri

Apple je do sada samo obećavao, ali nije isporučivao, bolju Siri koju polako prestižu Google Now i Microsoftova Cortana.

Siri je jako malo unapređena sa iPhoneom 5, dobila je nekoliko opcija i izbor između muškog i ženskog glasa, ali to je u glavnom to.

Ovaj lični asistent se ipak nalazi nekoliko generacija daleko od svoje prave uloge, ali možemo da se nadamo da će napraviti još jedan korak u napred sa iPhoneom 6.

Bežično punjenje

Ukoliko sada želite da napunite svoju bateriju uz pomoć induktivnog „bežičnog“ punjenja, morate da kupite posebnu futrolu i podlogu.



Vidžeti i promenjivi home screen

Jedna od prednosti Androida jeste mogućnost korišćenja vidžeta i prilagođavanja telefona kako bi korisnici došli do potrebnih informacija znatno brže.

iOS poseduje određene opcije, ali to nije ni približno dovoljno kako bi uslišilo želje korisnika.

Otpornost na vodu

Sony i Samsung su već predstavili uređaje otporne na vodu, šta Apple čeka?

Više prostora za skladištenje

Još u junu 2010. godine postojale su priče o Toshibinim novim 128GB Nano flash modulima, ali iPhone i dalje ne nudi više od 64GB interne memorije kao ni opciju korišćenja microSD kartice.

Brži procesor i bolja 3D grafika

Apple je konstantno poboljšavao 3D grafičke sposobnosti iPhonea, i zato možemo da očekujemo još bolje performanse sa novim modelom iPhonea, u suprotnom će mnogi biti razočarani.

Još bolja kamera

Apple je sa svakom novom verzijom iPhonea dodatno poboljšavao kameru, a to je kompanija učinila i sa iPhoneom 5, iako se zadržala na 8 megapiksela.

Trajanje baterije

Svi tražimo telefon sa boljim performansama ali to ništa ne vredi ukoliko baterija nije u stanju da ih isprati.

iPhone 5S i 5C imaju znatno bolju bateriju u poređenju sa prethodnom generacijom, ali mnogi očekuju još duže trajanje baterije sa novom generacijom – pritom, mnogi bi se zadovoljili nešto debljim smartfonom ukoliko bi to značilo duže trajanje baterije.

Veći ekran

Korisnici već neko vreme sa velikim odobravanjem gledaju na telefone dijagonale koja je veća od 4.6 inča, a internetom već neko vreme kolaju glasine da će Apple napokon odlučiti da javnosti ponudi iPhone sa displejom između 4.6 i 4.8 inča.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: