Pronađi članak:

24. 5. 2014.

Probijen Activation Lock



iOS 7 jedoneo Activation Lock opciju koja onemogućava aktivaciju Restore-ovanih iUređaja bez unosa Apple ID i lozinke koja se koristila pre toga. Zbog toga vidimo gomilu jeftinih iPhone i iPad uređaja po oglasima koji su “zaključani na iCloud”.

Čini da je i tome došao kraj jer su dva hakera, AquaXetine i MerrukTechnolog, uspeli da onesposobe ovu sigurnosnu opciju. Svoj alat koji omogućava ukidanje Activation Lock-a nazivaju doulCi (iCloud od pozadi) i predstavlja alternativni iCloud server. doulCi radi na taj način što zaobilazi Apple-ove iCloud servere zahvaljujući propustu pronađenom u iTunes verziji za Windows.



Tvorci alata, kao i pojedini korisnici, počeli su postavljati dokaze kako sve radi uredno. Ipak, Evad3rs tim upozorava kako i nakon uspješne aktivacije vaš iPhone faktički postaje iPod jer se ne može očitati SIM kartica. doulCi team obećava kako će i ovo uskoro biti ispravljeno.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: