Pronađi članak:

23. 7. 2014.

iPhone 5S u prodaji nadmašio Galaxy S5



Podaci o prodaji pametnih telefona u maju ove godine pokazali su da je iPhone 5S najprodavaniji telefon na svetu, dok drugo mesto pripada smartfonu Galaxy S5.

Ekipa u Appleu priprema se za jedno od najvećih lansiranja proizvoda u istoriji – predstavljanje iPhonea 6 koji bi, prema brojnim analitičarima, mogao oboriti sve prodajne rekordne kada se pojavi na tržištu krajem godine.

S obzirom na trenutno stanje na tržištu pametnih telefona, Tim Kuk nema previše razloga za žurbu s predstavljanjem novog modela svog smartfona. Naime, prema rezultatima koje je objavila analitička kompanija Counterpoint, iPhone 5S najprodavaniji je pametni telefon na svetu.

Ova kompanija objavila je prodajne rezultate za maj ove godine kada je Apple prodao oko sedam miliona iPhonea 5S, dok se na drugom mestu nalazi Samsungov top model Galaxy S5 koji je prodat u oko pet miliona primeraka.

To su loše vesti za Samsung jer je Galaxy S5 nov model čija je prodaja počela u aprilu, dok je Appleov iPhone 5S u prodaji još od septembra prošle godine, komentišu na Cnetu ove rezultate.



Inače, listom top 10 najprodavanijih telefona dominiraju Apple i Samsung čiji telefoni zauzimaju čak osam od deset mesta na ovoj lestvici, dok ostala dva pripadaju rastućoj kineskoj kompaniji Xiaomi.

Treći najprodavaniji telefon na svetu tako je Galaxy S4, na četvrtom mestu nalazi se Samsungov phablet Note 3, dok se na petom i šestom mestu nalaze Appleovi iPhone 5C i stariji model iPhone 4S. Xiaomijev MI3 nalazi se na sedmom mestu, zatim sledi Galaxy S4 mini, deveti je Xiaomi Hongami Redrice, dok deseto mjesto ponovno pripada telefonu iz Galaxy serije, modelu Grand 2.

Pogledajte šta sve donosi novi iOS 8 i operativni sistem Mac OS X Yosemite. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: