Pronađi članak:

28. 7. 2014.

Jahta Stiva Džobsa uplovila u Boku



Ultraluksuzna jahta "Venus", dizajnirana prema zamisli Stiva Džobsa, danas poslepodne uplovila je u Boku.

Jedna od najčuvenijih i najprepoznatljivijih super-jahti na svetu, nakon zadržavanja na graničnom prelazu u Zelenici, uplovila je u Luku Kotor pod zastavom Kajmanskih ostrva.



"Venus" je izgrađen 2012. godine u holandskom brodogradilištu, prema dizajnu čuvenog Filipa Starka, koji je jahtu projektovao po željama i uputstvima njenog naručioca – američkog industrijskog i informatičkog genija i jednog od osnivača kompanije "Epl", pokojnog Stiva Džobsa.



Rađena prema striktnim uputstvima, "Venus" je trebalo da reprezentuje "inovativan i prozračan život" kojim je živio Džobs, te da na more prenese deo duha "ajfona", "ajpoda" i drugih poznatih proizvoda "Epla".

Džobs je mnogo puta mijenjao specifikacije i dizajn jahte, zbog čega se izgradnja više od 100 miliona evra vrednog "Venusa" otegla, pa je završena tek nakon što je osnivač i predsednik kompanije "Epl" u međuvremenu preminuo od raka.



"Venus", alumunijumsku jahtu dugu 78 metara, karakteriše neuobičajen dizajn sa obiljem ravnih površina i oštrih linija, te velike staklene površine i opremljenost broda najmodernijim informatičkim uređajima "Epla".

Proteklih dana jahtom je uz istočnu obalu Jadrana krstarila Džobsova udovica Lorin Pauel-Džobs sa prijateljima, a oni su danas poslepodne sa "Venusom" u Boku stigli iz Dubrovnika.

Pogledajte šta sve donosi novi iOS 8 i operativni sistem Mac OS X Yosemite. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: blic, fotografije: Profimedia.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: