Pronađi članak:

20. 9. 2014.

iPhone 6 iSight kamera je bolja nego ikada



Oni koji su očekivali da će Apple iPhone 6 kameru zadržati na 8MP nisu se prevarili. Naravno, megapikseli su važni ali ne u toj meri koliko obični korisnici misle. Appleovci već godinama unaprijeđuju kamere svojih iPhona da budu u vrhu ponude.

Tokom godine, iPhone 5s je prominentno upotrebljavan od strane više profesionalnih fotografa za izradu foto reportaža i video zapija, a kamera njegovog naslednika bolja je nego ikada!



Rečeno brojkama, iPhone 6 kamera dolazi sa 1,5-mikron piksela i f/2.2 otvorom blende. Tu je i potpuno novi senzor za koji Apple kaže da koristi “focus pixels” tehnologiju koja bi trebala dramatično da skrati vremena potrebna za autofokus. Ne treba zaboraviti ni na True Tone blic sa novom tehnologijom. U Apple-u se ponose činjenicom da će ove nove tehnologije omogućiti brže prepoznavanje lica, kao i osmeha, treptanja. Razlika između iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus je u stabilizaciji slike. Dok manji koristi digitalnu verziju, 5,5-inčni model dolazi sa optičkom stabilizacijom slike pa se njegova sočiva pomjeraju kako bi kompenzovala drhtave ruke.

Što se tiče snimanja videa, tu nema posebnih iznenađenja. Kamere oba iPhone 6 modela u mogućnosti su da snimaju 1080p video na 30 ili 60fps, ili slow motion video na 240fps. Tu je i opcija stabilizacije prilikom snimanja videa, a u Appleu nisu zaboravili napomenuti kako je i prednja FaceTime kamera unaprijeđena kako bi mogli okidati još bolje selfije.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: