Pronađi članak:

14. 10. 2014.

iPhone u Srbiji: Operateri, moguće cene...



Apple je objavio saopštenje u kom se Srbija pominje kao zemlja u kojoj prodaja kreće 31. oktobra.

Ispostavlja se da Srbija jeste u onih 15 država koliko ih je više u odnosu na lansiranje prethodnog, tačnije prethodnih modela.

iPhone 6 i 6 Plus valja očekivati kod svih operatera, ne valja pak očekivati da će biti jeftin, ali ako znate da ćete dve godine plaćati telefonski račun biće svakako povoljniji od toga da ga kupite za keš. Garancija i domaća podrška dodatni su plus za kupovinu kod nas.



App Store

Uz iPhone stići će i App Store, pa je vreme da ispraznite svoje kredite kako biste promenili državu za svoj iTunes nalog. Kako to da uradite pogledajte ovde, potražite “If you have a store credit balance”.

Ovo je izuzetno dobra vest, voleli Apple ili ne. Veći izbor može samo pomeriti tržište na bolje. iPhone će na duže staze smanjiti Androidov market share, pa ima smisla očekivati da će razvoj i za Android biti lakši. Fragmenti Androidovog udela će postati manji, neki od njih će prestati da budu bitni, pa će biti lakše fokusirati se i napraviti bolje aplikacije.

iPhone i ceo ekosistem bi, makar u teoriji, trebalo da budu dobra vest i za e-trgovinu, ljudi iz ovog ekosistema deleko najviše kupuju na internetu. Doduše, Google Play Store još uvek nije uključio kupovinu iz Srbije, uprkos prošlogodišnjoj misteriji i zvaničnom dodavanju Srbije na listu krajem avgusta.



Operatori i distributeri

Appleova objava fokus je pomerila i ka operatorima, sva tri su se obratila javnosti:

VIP

Vip je spreman da iPhone 6 i iPhone 6 Plus ponudi korisnicima u Srbiji čim RATEL izda potvrdu o usaglašenosti ovih uređaja sa lokalnim propisima o radio i telekomunikacionoj opremi.

Pošto je Apple zvanično najavio svoj dolazak u Srbiju 31. oktobra, verujemo da će RATEL svoju potvrdu učiniti istovremeno dostupnom svim mobilnim operaterima i omogućiti da tog dana svi započnemo prodaju ovih modela.

Dodatno, građanima Srbiji možemo da obećamo konkurentnu ponudu i najbolju korisničku podršku uz iPhone 6 i iPhone 6 Plus jer su ovi uređaji već uspešno testirani u Vip mreži.

Telenor

Kompanija Telenor danas je objavila da će u petak, 31. oktobra, u svoju ponudu uvrstiti iPhone 6 i iPhone 6 Plus, najnaprednije modele u dosadašnjoj istoriji iPhone-a. 
Svi koji žele mogu odmah da se prijave na listu zainteresovanih za uređaje iPhone 6 i iPhone 6 Plus slanjem svojih podataka na adresu prodaja@telenor.rs (ime, prezime i mejl adresa), a rezervacija uređaja (pre-order) počinje od 24. oktobra putem Telenorovog sajta. (link će biti objavljen naknadno)

mt:s

Poslovna saradnja kompanija Apple i Telekom Srbija uspešno je dovela do zvaničnog starta prodaje iPhone uređaja 31. oktobra, u okviru mt:s ponude. Tako će se jedan od najaktuelnijih mobilnih uređaja naći u našoj ponudi nedugo nakon svetske premijere.

Rezervacija najnovijih i najnaprednijih mobilnih uređaja iPhone 6 i iPhone 6 Plus biće ponuđena korisnicima putem preorder aplikacije od 24. oktobra na mts.rs/iphone, a već od sutra, 14. oktobra, najzainteresovaniji korisnici mogu se i registrovati za ove modele na webshop@telekom.rs.

Ovlašćeni prodavci

Što se tiče ovlašćenih prodavaca (select Apple Authorized Reseller), konkretnih informacija još nema.



Cena

Dok domaći operatori ne objave zvanične cenovnike ostaje nam da pogledamo kako je po regionu. Za sada cene za iPhone 6 objavili su Makedosnki i Slovenački operatori, cena u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori još nema.

Kod makedonskog Vipa, iPhone 6 od 16GB uz paket koji košta oko 1500 dinara košta nešto manje od 110 000 dinara. Uz najjeftiniji paket od oko 530 dinara mesečno, iPhone košta oko 115 hiljada dinara. Uz najskuplji paket, koji je košta nešto manje od 5 hiljada dinara mesečno, telefon staje oko 68 000 dinara. Ako hoćete na rate, to je moguće jedino uz najskuplji paket, što znači da biste iPhone 6 plaćali oko 7700 dinara mesečno, 24 meseca.

Ponuda kod operatora u Sloveniji je, čini se, slična:


Izgleda da je i domaća “berza” odreagovala, iPhone 6 16GB može se nabaviti “već” za 719 EUR.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: bekstvo u slobodu

6 коментара:

  1. Prilikom promene zemlje koliko je meni poznato gube se sve prethodno kupljene app, tako da to treba proveriti.

    Takodje garancija bi trebalo da vazi i na telefone kupljene van Srbije, recimo u Minhenu, jer je garancija World Wide. Opet neka me ispravi neko ako ima pouzdanije informacije.

    ОдговориИзбриши
  2. Hoce biti i drugih modela iphone u prodaji preko operatera? Ja bih tako uzela 5s :)

    ОдговориИзбриши
  3. zvao sam danas telenor, kazu da ce biti kod njih i 5c i 5s... cene ne znaju...

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: