Pronađi članak:

3. 1. 2015.

Tužba protiv Apple-a zbog nedostatka memorije



Apple se suočava sa grupnom tužbom zbog memorijskog kapaciteta njegovih uređaja.

Tužba podneta u utorak u Kaliforniji navodi da Apple “ne otkriva” ljudima da iOS 8 zauzima čak 23,1 odsto memorije na uređajima te kompanije.



Takođe, postoji i diskrepanca u reklamiranoj veličini memorije dostupne korisnicima i stvarnog dostupnog prostora.

Umesto da ponudi korisnicima obećanu memoriju, Apple ih tera da kupuju više mesta na iCloudu.

“Naši klijenti i potrošači širom Amerike dobili su manje nego što im je Apple obećao i nadamo se da ćemo se za njihova prava izboriti na suđenju”, kaže Bil Anderson, advokat oštećenih.

Operativni sistem zauzima 1,1 GB prostora, a potrebno je oko 5,8 GB kako bi bio bežično instaliran. Zato mnogi ljudi imaju poteškoće sa preuzimanjem iOS 8. Poređenja radi, iOS 7 zahteva svega 3,3 GB prostora.

S druge strane, Apple izgleda ostvaruje odličan profit zahvaljujući tome što korisnicima ponestaje mesta na telefonu. Neki analitičari procenjuju da će u ovoj godini Apple zaraditi tri milijarde dolara samo od kupovine dodatnog prostora na iCloudu.



Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

6 коментара:

  1. Nije Eugene Kasperski nego je u pitanju Jevgenij Kaspersky koji je sa svojom suprugom, Natalijom osnovao Kaspersky labs.

    ОдговориИзбриши
  2. Nisi u pravu. U pitanju je pozajmljenica (koja je prosla fonolosko-ortografsku adaptaciju). Jevgenij se u engleskom zove Eugene (Judžin).

    ОдговориИзбриши
  3. Eugene je tačno na engleskom jeziku. Kako je Ruski jezik srodan Srpskom mi ga ne možemo zvati Eugene nego Jevgenij, kako mu je i pravo ime.

    ОдговориИзбриши
  4. Opet nisi u pravu. Mi bismo ga najtacnije zvali Evgenije.

    ОдговориИзбриши
  5. Ok, ako tako mislite, složiću se sa vama. Međutim, kako sam učio Ruski jezik a imena se izgovaraju na izvornom jeziku po mom mišljenju je ispravnije Jevgenij (Jevgenije). Nego, kako god bilo, neosporna je činjenica da se radi o čovjeku kome PC industrija duguje mnogo...

    ОдговориИзбриши
  6. Drago nam je da smo se slozili oko bitne cinjenice, a to je upravo ovo sto si naeo na kraju :D

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: