Pronađi članak:

20. 2. 2015.

On je zapravo najvažniji čovek Applea



Apple ne dozvoljava medijima često da dolaze u sedište u Kupertinu, a naročito ne da provode vreme s nekim od najznačajnijih ljudi u toj kompaniji.

Ipak, krajem prošle godine tim New Yorkera posetio je verovatno najvažnijeg čoveka u Appleu – direktora dizajna Džonija Ajva koji je za njih govorio o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Applea.



Njegova veza sa Stivom Džobsom

Kada se Džobs vratio u Apple 1997. Ajv je već imao spremnu pismenu ostavku u džepu. Pretpostavljao je da će Džobs dovesti novog direktora dizajna, ali se ispostavilo da će njih dvojica zajedno napraviti neke od najboljih proizvoda u istoriji kompanije.

Iako su imali odličnu saradnju, Ajv se nije uvek slagao sa Džobsom. Početkom novog veka, Ajv je želeo da iPad bude predstavljen pre iPhonea, ali je Džobs to odbio.

Smatrao je da će smartfon biti poznata forma korisnicima koja će ih uvesti u koncept touchscreena.

Apple je razmatrao pravljenje većeg iPhone 4

Apple je predstavio “velike” iPhone uređaje krajem prošle godine, ali je kompanija originalno planirala da predstavi veće modele još 2010. Ajv i njegov dizajnerski tim osmislili su veći iPhone 4, ali on nikad nije ugledao svetlo dana, jer je delovao “nezgrapno” i “glomazno”.

Tek posle tri godine Ajv je uspeo da ubedi rukovodstvo u prednosti većeg telefona.

Inače, u početku je želeo da iPhone 6 Plus ima ekran od 5,7 inča, ali se kasnije ipak predomislio. Apple sprema "veći i jeftiniji" iPhone 6?

Džoni Ajv i Tim Kuk smatraju da Google Glass nema budućnost

Dva najvažnija čoveka Applea ne vole Google Glass. Ajv je rekao da se stvari nalaze na pogrešnom mestu čim je prvi put video taj uređaj i složio se s Kukom da su suviše upadljive.

O Apple Watch projektu

U intervjuu je potvrdio tri stvari. Prvo, Apple Watch je oduvek trebalo da ima četvrtast oblik, zbog funkcija u listama, ali i zato što “krug nema nikakvog smisla”.

Drugo, sat je u procesu razvoja još od 2011. nakon što je sam Ajv ubedio ostatak kompanije da je to dobra ideja.

Na posletku, priznao je da je potrebno još raditi na tom uređaju.

Ratovi zvezda

Ajv je bio jedna od osoba koje su dizajnirale novu svetlosnu sablju u poslednjem u nizu filmu “Star Wars”.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: