Pronađi članak:

13. 3. 2015.

iStyle: Autorizovani iPhone servis u Srbiji



Od sada svi vlasnici iPhonea (i svih ostalih Apple uređaja) mogu da se raduju jer konačno mogu da ostvare garanciju kod nas i servisiraju svoje ljubimce u Beogradu u ovlašćenom servisu.

Kompanija Apple autorizovala je iStyle Stores da vrši servis iPhone telefona kupljenih bilo gde u svetu. Licenca ne pokriva samo telefone prodate u Srbiji kod autorizovanih prodavaca ili operatra (MTS, Telenor i VIP) već i telefone kupljene u inostranstvu.



Što se tiče ostvarivanja garancije, ukoliko u Apple bazi piše da je telefon u garanciji, nije potreban račun na uvid kao dokaz kupovine. Ovo je posebno korisno za sve koji su telefone kupile na crnom tržištu.

Svi Apple računari, iPad, iPod i iPhone modeli kao i prateći dodaci kompanije Apple Inc. dolaze sa jednogodišnjom internacionalnom garancijom koja je validna od dana kupovine koji je naznačen na računu. Ova garancija pokriva kvarove i greške izazvane u proizvodnji.

Druga godina garancije ostvariva je samo u Srbiji i isključivo u Apple ovlašćenom servisu.

Obavezno je dostaviti potvrdu o kupovini ukoliko je uređaj u garantnom roku.

Takođe, svi korisnici koji su telefone kupili u EU i kod nas imaju dvogodišnju garanciju (shodno Zakonu o zaštiti potrošača) i je za to potreban račun kao dokaz kupovine kako bi se ostvarilo pravo na drugu godinu garancije.

Za razliku od prethodnih godina kada se u slučaju bilo kog kvara menjao telefon, kompanija Apple promenila je proceduru i sada su određeni delovi dostupni za zamenu. U to spadaju baterija, zvučnik, risiver signala, kamera, motor za vibraciju i Sim Tray mehanizam. Ukoliko se kvar ne može otkloniti zamenom navedenih delova, onda se menja uređaj, tj. dobija se novi telefon (jedino ograničenje za zamenu telefona odnosi se na iPhone kupljen u USA jer nisu na spisku Srpskog RATEL-a. Ovi telefoni se i dalje servisiraju zamenom delova).

Jako je bitno naglasiti da je servisna procedura odvojena od prodaje, tj. zamenski tefoni se ne uzimaju iz prodavnice već se svi delovi i zamenski telefoni poručuju iz centralno magacina za Evropu koji se nalazi u Holandiji. Okvirni rok za njihovu isporuku je 5 do 7 dana.

iStyle Service poseduje tri sertifikovana, obučena tehničara koji su položili sve neophodne testove kako bi što bolje pružili podršku korisnicima Apple proizvodima.

Svi koji imaju problem sa iPhone-om mogu kontaktirati iStyle svakog dana od 09 - 17h (osim nedelje) na neki od kontakata ispod ili ih posetiti lično u T.C. UŠĆE u Beogradu:

Bul. Mihajla Pupina 4 (III sprat)
011/269-09-83

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: