Pronađi članak:

11. 4. 2015.

Chrome na MacBook-u ubija bateriju!



Da li koristite Chrome pretraživač na svom MacBook-u? Korisnici se već duže vreme žale da im on jede bateriju, ali sada je The Verge napravio testove i pokazao koliko je to zapravo.

MacBook je podešen na osvetljenje ekrana od 65% i surfovano je internetom dok se baterija ne isprazni. U Safariju je trebalo 13 sati i 18 minuta dok je upotrebom Chrome-a baterija crkla za 9 sati i 45 minuta!



To je čak 3 sata i 33 minuta kraće, a čak je i brzina interneta bila slabija. Program SunSpider za benčmark pretraživača je dao istom MacBook-u sa Chrome-om 203ms dok je Safari bio brži za 30% tj. 144ms. Chrome se muči i kada se pušta video, 4K 600fps nije bilo moguće gledati na njemu dok ga je Safari pustio bez problema.

Rezulatati možda neće biti ovakvi ako ste priključeni na punjač. Tri sata razlike u surfovanju kada ste na bateriji dosta znači! Chrome, koji hvale da je lagan i brz, definitivno nije dobro optimizovan tako da vam preporučujemo da ga batalite i pređete na Safari jer ćete dobiti 36% duže trajanje baterije, što je više od trećine!

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iClarified

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: