Pronađi članak:

16. 6. 2015.

Keen Team radi na jailbreaku za iOS 9



Dobre vesti stižu nam za sve aktualne i buduće jailbreakere koji već razmišljaju o tome kako jailbreakovati iOS 9 kada postane dostupan ove jeseni. Liang Chen, član elitne grupe hakera iz Kine pozate kao Keen Team, pričao je za Forbes kako se njegova ekipa već sprema da izbaci svoj prvi jailbreak i to za iOS 9.

Chen je izjavio kako već prečešljavaju kod prve iOS 9 beta verzije i da čak nije isključeno da će se za pomoć obratiti nama odavno poznatom Pangu timu. Želja im je da jailbreak izbace neposredno nakon što iOS 9 dođe na kompatibilne uređaje i nada se da će imati sreće sa tim poduhvatom.




Ovu su odlične vesti uzmemo li u obzir da je posljednji jailbreak izašao prije pola godine i da je iOS 9 zaštićen od ovakve vrste napada više no ikad.

Iako mnogi od nas nisu čuli za Keen Team ova grupa “white hat” hakera je ranije poznata u krugovima u kojima se profesionalno ispituje sigurnost raznih sistema. Između ostalog, osvojili su 60 hiljada dolara vrijedno Pwn2Own takmičenje za “upad” u iOS verziju Safari pretraživača, a nedavno su izbacili i alat za root novog Galaxy S6 uređaja. Čini se kako je budućnost jailbreakanja u dobrim rukama!

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: