Pronađi članak:

19. 9. 2015.

Kako da produžite trajanje baterije uz pomoć novog Low Power režima u iOS 9



Među brojnim novostima koje nam nudi iOS 9 je i novi način rada koji produžava trajanje baterije – Low Power Mode. Kada je uključen, ovaj režim rada će korisnicima omogućiti do 3 dodatna sata baterije na jednom punjenju.

Apple kaže da Low Power Mode pali “prekidače” za koje nismo ni znali da postoje i optimizuju iPhone da efikasnije troši struju a usporava procesor (do čak 40%) i gasi opcije koje nisu krucijalne (automatska preuzimanja, vizuelni efekti i slično).




Za sve početnike, ali i one iskusnije, ovde ćemo pokazati kako se koristi Low Power Mode. Ova opcija za sada dostupna samo za iPhone sa iOS 9.

  1. Pokrenite Settings aplikaciju na svom iPhoneu
  2. Skrolujte sve do treće sekcije i dodirnite ikonu baterije
  3. Videćete virtuelni prekidač za Low Power Mode na vrhu. Uključite ga kako biste uključili ovaj režim rada





Kada je uključen Low Power Mode ikona baterije u status baru će postati žuta i prikazaće vam se procenat napunjenosti baterije bez obzira da li je ranije bio uključen ili ne. Uz Low Power Mode iOS 9 koristi i druge smicalice kako bi se smanjila potrošnja. Mnoge aplikacije i neophodne tehnologije su podešene tako da budu naročito efikasne kroz celi operativni sustav. Takođe, kada je iPhone smešten na stolu sa ekranom prema dole, ekran se neće paliti kada stigne neka notifikacija što je odlično.

U iOS 9 Apple se potrudio da ažuriranja za aplikacije budu što lakša tako da iPhone može manje vremena provoditi komunicirajući sa mrežom.

Naš savet je da Low Power Mode koristite u onim momentima kada vam je baterija u kritičnom stanju a punjača nema na vidiku. Svakodnevno korištenje pod normalnim okolnostima bi samo narušilo iskustvo korištenja iPhonea koji bi bio usporen.

Probajte Low Power režim pa nam javite utiske!

Ako želite da instalirate iOS 9 možete to da uradite na ovaj način.

Pogledajte šta nam donose najnoviji Apple proizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: