Pronađi članak:

20. 11. 2015.

Apple neće kombinovati MacBook i iPad



Apple CEO Tim Kuk je ranije tokom prethodne nedelje izjavio da je “iPad Pro zamena za laptop ili desktop računar za mnoge ljude”.

Mnogi tvrde da je Apple iPad Pro specifičan miks tableta, tastature i olovke, nalik na Microsoft Surface uređaje, ali je Kuk nazvao Surface Book "razuđenim proizvodom” koji pokušava da bude i tablet i laptop i ne uspeva da bude nijedno ni drugo. Sada Kuk brani svoj iPad Pro od sličnih komentara.




“Ne smatramo Mac i PC računare istima,” rekao je Kuk. “Mi smatramo da ljudi koriste i iOS i Mac uređaje.” Izgleda da Kuk smatra da će iPad Pro zameniti Windows PC računare, ali ne i Mac računare. U intervjuu Kuk nije precizirao razloge za ovakvo mišljenje. Takođe, rekao je da ne misli da je kombinacija MacBook i iPad uređaja u jednoj napravi nešto što korisnici žele. “Nijedno od tih iskustava ne bi bilo dovoljno dobro na takvom uređaju,” kazao je Kuk.

“Naš cilj je da napravimo najbolji tablet na svetu i najbolji Mac na svetu, i da to ponudimo našim korisnicima, a to upravo oni i žele. Sastavljanje takvih uređaja u jedan ne bi rezultovalo dobrim proizvodom,” smatra Kuk. Apple svoj iPad Pro smatra “produktivnim tabletom”, a u velikoj meri se pouzdava u zajednicu softverskih developera da unaprede njegove mogućnosti i omoguće razne vidove primene u mnogim oblastima.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: