Pronađi članak:

субота, 21. новембар 2015.

Posle raskida: Facebook testira opciju koja će skrivati objave bivših partnera



Više nema potrebe za blokiranjem ili brisanjem bivših partnera s Facebooka jer je Zuckerberg predstavio alat koji će vam omogućiti da sakrijete sve svoje aktivnosti sa ove mreže.

Nakon raskida deo ljudi ostane u dobrim odnosima sa svojim bivšima i ne žele da prekinu sa njima prijateljstvo na Fejsbuku ili ih blokirati, što znači da će i dalje moći da prate sve što ta osoba radi, gde izlazi i sa kim se druži. Zuckerberg trenutno radi na opciji koja bi korisnicima omogućio da, bez potrebe za blokiranjem ili prekidom prijateljstva na Fejsbuku, sakrije sadržaj bivših partnera tako da se njihove objave i fotografije više ne pojavljuju među ostalim informacijama na Fejsu.




Ovaj alat, koji je još u fazi testiranja, na početku će biti dostupan samo mobilnim korisnicima u SAD-u, dok bi korisnicima u ostalim zemljama trebao postati dostupan početkom sledeće godine.

Oni kojima je ova opcija dostupna moći će da je aktiviraju pošto na Fejsbuku promijene status iz 'u vezi' u 'slobodan', pri čemu će ih ova mreža obavestiti kako njihovi bivši partneri neće biti svesni ovih promjena.

Aktivacijom ove opcije korisnicima se ime i profilna fotografija, odnosno objave njihovih bivših više neće pojavljivati u news fed-u, a Fejsbuk im ime bivših više neće predlagati ni prilikom slanja poruka putem Messengera ili označavanja prijatelja u objavama. Takođe, moguće je aktivirati i opciju koja će sve vaše objave, fotografije i video zapise sakriti za bivše partnere pa će oni moći da vide samo objave u kojima ih bivši označe, odnosno javne objave i statuse, fotografije i video zapise objavljene na Timeline-u zajedničkih prijatelja. Korisnici mogu da urede i prošle objave i fotografije sa bivšima, odnosno odrediti ko ih može videti pa mogu jednostavno ukloniti svoje ime s fotografija na kojima su označeni.




Iako će deo ljudi nakon prekida automatski izbrisati bivše i sa Fejsbuka, ova opcija omogućiće im da, bez brisanja ili blokiranja s ove društvene mreže krenu dalje i  da ne moraju konstantno da gledaju online aktivnosti osoba s kojima su prekinuli.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...