Pronađi članak:

1. 2. 2016.

Apple razvija tehnologiju za bežično punjenje iPhonea



Prema novim glasinama, Apple bi sledeće godine mogao da predstavi tehnologiju za bežično punjenje baterije za svoje telefone i tablete

Glasine o tehnologiji za bežično punjenje koju bi Apple mogao implementirati u svoje pametne telefone mrežom kruže već godinama (pre pet godina spominjalo se kako će koristiti tehnologiju na čijem razvoju radi hrvatski naučnik Marin Soljačić), a prema poslednjim informacijama, već sledeće godine za punjenje iPhonea više neće biti potrebni kablovi.




Ove glasine su juče objavljene na Bloombergu i prema njima Apple za iPhone 7S i 7S Plus, modele koji se očekuju sledeće godine, priprema mogućnosti bežičnog punjenja.

Za razliku od nekih postojećih tehnologija bežičnog punjenja za koje je potrebno prisloniti uređaj na podlogu za punjenje, ova tehnologija omogućiće punjenje baterije bez prislanjanja na posebne podloge, već će biti dovoljno držati mobilni uređaj u krugu oko jednog metra (ili slične udaljenosti) od izvora punjenja. Još 2011. godine spominjalo se kako bi takav izvor punjenja mogao da bude iMac i da bi za punjenje baterije iPhonea bilo dovoljno postaviti telefon u blizinu ovog računara. Ako su poslednje glasine istinite, Apple bi sledeće godine mogao da predstavi i poseban uređaj koji će omogućiti punjenje baterije, a osim telefona, na ovaj bi način trebale puniti i baterije Appleovih tableta i pametnog sata. "Ako Apple uspe i da predstavi ovakvu tehnologiju, na ovaj način bi se iPhone i iPad dodatno izdvojili od konkurencije", komentarišu na Bloombergu i dodaju kako bi ovaj potez naročito imao smisla ako u Appleu izbace 3,5mm džek za slušalice iz iPhonea.



U tom bi slučaju korisnici mogli da povežu slušalice putem trenutnog ulaza za punjenje baterije, dok bi bateriju punili bežično. Na razvoju ove tehnologije Apple radi sa partnerima iz SAD-a i kompanijama iz Azije, a treba napomenuti da, prema dugogodišnjoj praksi ove kompanije, ne treba očekivati nikakve zvanične informacije o bežičnom punjenju baterija njihovih mobilnih uređaja pre samog predstavljanja.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: